Thursday, October 2, 2014

Tragedi OKTOBER

01/10/2014

Hari yang tenang2 saja.....bangun pagi...pergi keje....makan...balik...mandi....tgok handphone....HA...MINYAK NAIK???......okey....redha...TIDUR

02/10/2014

arini MINYAK NAIK OKEYH....



yup....its only in MALAYSIA...

Bagi aku punca die senang jer....pucuk pimpinan yang da tua...idea da x relevan....

Sebab aper...

yang dalam PARLIMEN tu smua da tua-tua....KERAS KEPALA....

menteri ni ingat ni zaman pemerintaha dahulu kala ke aper???

bile anak2 muda buat perjumpaan mintak itu & mintak ini...aper la salahnya kadang2 celikkan minda..pikir untuk 10 tahun akan datang....

abis nnt masing2 da PASSED AWAY bukan yang muda2 ni ker jadi penggantii???

bile minx ckap merusuh...bile mohon diabaikan...bile merusuh pulak kata derhaka...x kenang budi...

melainkannnnn kalau pak mentheghhhii smua boleh jadi mentheeeeghhhiii smpai bila2 okay la...

Kami RAKYAT x minx BR1M andai implikasi pada kehidupan seharian kami...

kami gaji x sebesaq pak mentheghi...x mampu nk tanggung...lotih...

kerja siang mlm, buang kerighat tp pak menteri macam2 elaun dapat claim....

msa claim igt x orang tua yang bpelh keringat kerja tengah panas, bayar cukai itu, byar yuran anak...

tapi claim x HENGATTT....dapat pakai KETA BESAQQQ...

MATI la kami mcm ni...susu pampers anaq pun kena CATU la ni..

Sesekali dengaqq la luahan rakyat....sbb rakyat yg lantik mu jadi pak mentheghi..



Salam Tragedi Oktober

No comments: