Thursday, October 2, 2014

Tragedi OKTOBER

01/10/2014

Hari yang tenang2 saja.....bangun pagi...pergi keje....makan...balik...mandi....tgok handphone....HA...MINYAK NAIK???......okey....redha...TIDUR

02/10/2014

arini MINYAK NAIK OKEYH....



yup....its only in MALAYSIA...

Bagi aku punca die senang jer....pucuk pimpinan yang da tua...idea da x relevan....

Sebab aper...

yang dalam PARLIMEN tu smua da tua-tua....KERAS KEPALA....

menteri ni ingat ni zaman pemerintaha dahulu kala ke aper???

bile anak2 muda buat perjumpaan mintak itu & mintak ini...aper la salahnya kadang2 celikkan minda..pikir untuk 10 tahun akan datang....

abis nnt masing2 da PASSED AWAY bukan yang muda2 ni ker jadi penggantii???

bile minx ckap merusuh...bile mohon diabaikan...bile merusuh pulak kata derhaka...x kenang budi...

melainkannnnn kalau pak mentheghhhii smua boleh jadi mentheeeeghhhiii smpai bila2 okay la...

Kami RAKYAT x minx BR1M andai implikasi pada kehidupan seharian kami...

kami gaji x sebesaq pak mentheghi...x mampu nk tanggung...lotih...

kerja siang mlm, buang kerighat tp pak menteri macam2 elaun dapat claim....

msa claim igt x orang tua yang bpelh keringat kerja tengah panas, bayar cukai itu, byar yuran anak...

tapi claim x HENGATTT....dapat pakai KETA BESAQQQ...

MATI la kami mcm ni...susu pampers anaq pun kena CATU la ni..

Sesekali dengaqq la luahan rakyat....sbb rakyat yg lantik mu jadi pak mentheghi..



Salam Tragedi Oktober

Monday, September 22, 2014

Perkahwinan & ....


Perkahwinan......

Satu perkataan yang biasanya di anggap best, seronok, dapat kasih sayang, dapat manja2 x der org halang, boleh keluar dating bile2 masa...

Perkahwinan sebenarnya x seindah yang di imaginasikan sbnarnya...mungkin bukan pada semua tapi segelintir...

ada orang dapat pasangan baik...
ada orang dapat pasangan kaya...
ada orang dapat pasangan bertanggungjawab...

TAPI....

ada orang jugak dapat pasangan x baik
ada orang jugak dapat pasangan x kaya
ada orang jugak dapat pasangan x bertanggungjawab

Kenapa kita memilih "DIA" untuk jadi pasangan ???

Jawapan yang sedemikian ada pada diri sendiri...

Si isteri da tau perangai si suami begitu  begitu   & begitu SEBELUM disatukan
Tapi TERIMA dengan alasan "Wahai Sayang Berubahlahhh..."

Meletakkan diri pada satu tempat yang sangat2 sukar bile mana bayi di dalam perut masih di awal kandungan tapi terpaksa menerima anak tiri yang ada tanpa PERNIKAHAN

yang lebih TUA dari anak sendiri..

Kenapa perlu menerima manusia yang merosakkan orang lain & akan merosakkan diri sendiri...

MENGAPA harapan untuk berubah disemat dalam hati walaupun masih tiada yang berubah...bukan berhari tapi BERTAHUN...

Bersayang-sayang masa BERCINTA
Merindu-rindu masa BERCOUPLE

Dalam bercinta dan dalam bercouple pun sudah memadu asmara dengan wanita lain...adakah asmara itu berlaku tanpanya KASIH SAYANG..

adakah besar jurang KASIH SAYANG antara yang sah dan tidak sah andai yang TIDAK SAH didahulukan....

Berita di dengar bukan SELEPAS melafazkan nikah...tapi SEBELUM...

di mana pemikiran yang waras sehingga menerima manusia PEROSAK sebegitu menjadi sebahagian dalam diri dan bergembira sangat lafaz akad di dayu kan...

Berdoalah semoga ALLAH S.W.T permudahkan segala urusanmu...andai kamu menerimanya kerana ALLAH S.W.T maka andai terpisah jangan lah kamu bersedih, terima la dia sebagai rahmat dari ALLAH S.W.T...








Semoga aku memilih yang benar...Biarlah ada sedikit kekurangan selagi die x mencacatkan..




Friday, July 18, 2014

MH17 - Condolence...Our hearts are with you in this time of sorrow...

Dedicated to : MH17's family members.... Hi all, MH17 sudden accidents grab our attention today. (17th July 2014) Someone survives cancer, only to be killed by a car careening out of control while crossing the street.... Or A construction worker falls from a 20-story building when a safety strap breaks. Although any death is disturbing, an unexpected death tests our own sense of safety in the world. A random, senseless accident underscores how vulnerable we all are, especially if the victim is someone we know. But, This deadth happen because of others thing... In middle of others people war, others people matter, yes...we're their victims.... It’s not surprising that you feel tongue-tied at the prospect of talking to your neighbor’s family. In this situation, words do seem inadequate. There is always the fear of saying something “wrong,” something that might offend, make you look foolish or seem insensitive. Yet I’ve found the most appreciated words are usually those that first come to mind when you hear the terrible news, such as, “This is such a tragedy. I can’t believe it. I’m so sorry.” Another option is, “I don’t know what to say.” We all think it, and it is a powerful statement—one that confirms the catastrophic circumstances involved. Or you might try, “I can’t imagine what you are going through.” The fact is you can’t know the depth of someone else’s pain, grief or sense of loss. The sudden death of a loved one is so hard to bear because it’s such a shock to the mourners. There is no time to prepare, to deal with unfinished business or to say goodbye. Condolence...Our hearts are with you in this time of sorrow... ........................................Al- Fatihah..........................................

Monday, July 7, 2014

Alhamdullilah (",)

Alhamdulillah sebab :

1) Setelah bertahun @ bbulan pun aku da x igt...x der perasaan nk hap-date blog...akhirnya tiba2 hari ni...ha...tggal ari ni la...bpe hari bulan...erm....(cek kalendar jap)....okeyh...arini 8/7/2014 akhirnya hati digerakkan untuk sign in blog dan hap-date sekadar yang mampu...TAPI...

x reti nk tulis da.....

x reti la..

erm...

rasa mcm ......





aish...susah2....

skarang pun x brape nk hap-date FB dan lain2..zaman skarang orang alergik skit...hap-date sentap...hap-date sentap...

nk buat mcm mana......


2)  Majlis Pertunangan berjalan lancar.....bizi dol nk tunang...sibuk ke sana sni cari barang...dengan nk kena m'hadap kerja...m'hadap assgnment....wahh....



setelah tolak cmpur dari tahun 2008 sampai 2014 (6 tahun) mengenal hati budi....x der la 6 taun sangat pun....klu nak tolak yang part putus bnyak kali tu complicated sgt...

akhirnya.........

Haaa.....tu la tunang itewwww (gedik)
nak kata nsem....BOLEH LA...tapi x nsem sangat
nak kata kaya.....BOLEH LA...stakat ni cukup makan pakai

abis kenapa nak dengan die??
kan kau bnyak kawan lelaki lain?

sebabnya....

i-Allah ada part 2 @ (eceh...macam filemm)



masa ni die mmg tengah pejam...bukan sepet smpai mcm tu hokeyhh...


ni satu2nya adik cik T...mmg jauh skit...kalau nk tau kenapa kena tny mak die...hehe

ehemmmm...ha...tu mak die tu....

hantaran DIY...boleh la skit2..

I-Allah akan jadi mak sendiri satu hari nanti...(",)

anak buah yang paling gemok seantero dunia...fuhh..

Bestfren ever...

Abah...Mak....Ma....Wee

eh....mmg gmbr die pling bnyak...sbb orang rewang kan...
Baju idea pkongsian dengan buddies...shawl pun sama...erm....


with buddies.....mak andam & fashion designer...




setting meja hari kejadian..


Alhamdulillah...setelah bermacam2 dugaan...akhirnya da jadi tunangan orang...

Sangat-sangat berterima kasih kat semua yang terbabit dalam majlis ni...(",)

Sekian untuk hari ini.....