Friday, May 27, 2011

O.B.S.E.S

ak xtau r knape smnjak 2 mnjak ni ak sgt obses ngn cter2 yg mncul kat tv...x kira la tv3, astro bla3x...atau tv yg s'angkatan dgnnya...ak sgt2 ska ngn cter yg d tayangkan...antaranya ....
MAHARAJA LAWAK
ini series...!! hahaha....mmg sgt obses dgn maharaja lawak....cb tny ape dialog2 diorg2...sume ak da leh hafal....nk suro ak nyanyi cam diorg nyanyi pun ak leh...hahaha....mmg terlalu obses...x pnah ad episod yg ak miss...tepat kol 9 jer ak akan ambik remote tv awal2, konon2 tgok cter lain dlu ( sbb ak tau incik usin klu da pgang remote mmg confrm die nk cri wrestling, bila da jmp scara automatik tkkan ad sesape dpt kacau die tgok tv..) pas2 dlam 9.50 p.m ak da stnby channel 131 (astro Mustika)...bila da start mmg ak tkkan bgerak ke toilet wlupun masa iklan...hahahahaha....tahap k'obsesan ak ni, tlah menyebabkan ak cakap ngn incik usin utk psang astro Mustika...tp dgn syarat bayar sndiri, dan ak tlah bersetuju dgn yakinnya wlupun pndpatan ak ngn tanam aggur tu x sbrapa...mgkin jgak faktor ak obses ni sbb ad N***** dalam ML ni...nk wat cmner nk pminat setia kot...tp ak mmg salute ngn NABIL, SEPAH, JOZAN, R2, BALAS, JAMBU & lain-lain sbb dpat wat ak gelak smpai pnat...hahaha...serious best...!!!
BOBOI BOY
Ni lak kartun yg ak sgt obses lepas SPONGEBOB SQUAREPANTS...hahaha....sgt superb...!!! sgt menarik...ak x tau cmner nk ckap tahap best die tu....tp mmg sgt2 best...yg ni pun ak x pnah miss tgok ag stakat ni...klu nk tau ad stu dialog ni bile ak bayangkan Danial (anak buah) sebut ak rsa nk gelak smpai pecah perut....agaknya ak yg ajar die "Danial, Boboi Boy ckap kan TERBAIK..!!" (smbil ak angkat ibu jari )...igtkan die x igt....jadi ak wat x tau je la...byak kali gak die ckap "acik....paaaikkk"...ak x pham ak wat la muka pelik konon cam bpkir...bila cam da nk nangis ak iye kan ajer...pnah skali die mnangis, sbb ak x leh nk pham ape yg die ckap (series mmg sgt x pham...bnyi cam paip pun ad gak..hahaha).....smpai kan pada stu hari tu papa die (abg ak yg second) bru blik krsus...die ckap la "papa...boboboboi akap paiikkkk"....ape ag papa die ag x tau pape, wat muka pelik..hahaha...pas2 papa die tny "sape cakap??"...die ngn yakin jawab "boboboi boy yg akap" smbil tercungap2...pas2 ak tpikir, yg ak pnah ckap ngn die cam...ak tny la "Boboi Boy ckap TERBAIK ehy"....die pun angguk...hahaha....ape ag, ak glak la...smpai skarang die msih ckp "acik...paaaikkk" smbil angkat jari tlunjuk(sbb die x reti nk angkat ibu jari...hahaha) smbil snyum tnjuk gigi yg x brapa nk cnteekk tu...hahaha....
p/s : jgn jadi cam ak sgt la kan asik tgok tv jer....hahaha...tp mmg best...sape yg ckp x best mmg jiwa x der seni..hahaha....To Danial : cmner cntekk pun gigi awak, skerap mna pun awak buli acik, acik luv u 4 ever la...(",)

Wednesday, May 25, 2011

semakin berleluasa...!!

ak rsa ape yg ak nk cter ni pun mst da heboh giler kt internet psal sorg mak cik yg permainkan agama...agak series gak bnd ni sbnarnya...anataranya kenyataan yg dikeluarkan oleh mak cik ni.... geram kan....??? kan...??? ak pun ad baca gak blog makcik ni....tp da disekat oleh pihak yg berkenaan...cma cmner ntah ak leh baca knytaan yg dkluarkan dalam blog tnpa ad gmbar...yg ak baca dlm blog mak cik sgt marahkan S*** sbb sekat die pny blog...dia siap ajar sape2 yg nk follow blog die ni kna dload stu jnis software x silap ak t** browser....hahaha...personally ak rsa mak cik mmg sgaja nk org2 islam ni mrah kat die, sbb tu sboleh2nya die cri gak sbarang software yg m'bolehkan org islam ni g tgok blog ni ramai tnpa d sekat...hahaha.....ag stu ak rsa kan, stop kan jer la sgala populariti mak cik ni sbb bila kta baca ape yg die tulis ibarat kita sebut sama...tkt kita sama2 terjebak dlm k'adaan yg kita sndri x prasan....cb bayangkan bile die update status kan x der sorg pun komen die, x pun korg komen camni jer "lalalalalalalala"...agak2 sape yg pnas..?? hahaha...ak pun x marah la kat sape2 yg komen yg mggunakan ayat yg terlalu kasar..normal la kita rsa gram bile org ktuk2 Tuhan kita...tp cb fkir secara positif....mst korg dpt jwapan, yg kita ni sbnarnya x perlu menegakkan agama kita menggunakan ayat yg agak kasar, tp biar agama tu ad dlm hati....jaga agama dari dalam hati n secara x lgsung org2 cmni akan rsa tergugat sbb kita x endahkan propaganda diorg....klu korg nk tau mereka2 ni x heran pun klu tgok keta bnyak2 kat masjid time solat Jumaat, tp diorg akan rasa sgt tergugat bile tgok terlalu banyak keta di masjid waktu solat Subuh...so, pkir2 kan la ehy...
p/s : paling senang pun kan stiap kali solat doakan utk dak yg wujudkan blog ni b'taubat atau skurang2nya die stopkan segala propaganda dia...klu sorg solat 5x shari pas X seminggu da ad 35 doa utk die...klu 1000++ yg doakan...mudah2han die stopkan sgala propaganda die nk jtuhkan Islam....Aminn....