Sunday, March 13, 2011

KONVOKESYEN PPD

Da lama x update blog ni smpai stu msa ak rsa, ak mmg perlu update…firstly nk ckap sal konvo….konvo di PPD bjalan dgn lancarnya…time kasih sgt2 kat epal ngn ika atas bga katak tu…suke sgt2…heeeeeeeeee….time kasig gak kat iza n anne sbb bnyak bnd yg d borak ngn korg spanjang sesi raptai n time konvo..nsb baik x kna dduk ikt no yg d beri…klu x mmg x bnafas ak…hehehe….ak jejak PD msa ari sabtu…

AKTIVITI SABTU

Bas gerak dalm kol 10.30 a.m….smpai lbih krang dalam kol 2 la…epal n the gang da dok tggu kat terminal one…pas2 ktorg ramai2 g baham Mc’D….agak da knyang jer, blik uma epal ak tido…tp x lma la…dlm 15 mnit je ak tjaga…da x le nk tdo la..pusing2 tgok epal lak lena smacam…hahaha…dalm kol 6, kjut dak epal ni..sbb die kta nk g repair lampu mtor sbb planning mlm tu nk g psar bt 4…hahaha…..mlm tu grak la 3 mtor ke bt4…smpai je da kol 9 lbih…tman dak epal n de gang g cari anak tdung utk d paki msa konvo…pnat gak nk mncari ikt citarasa diorg ni…yg sorg nk wane biru, yg sorg ag nk yg ad manik…hahaha…x lma pas2 msj ika pun msuk…jeng3x…die tny nk lpak ke x mlm ni…of cos la nk lpak cik ika oi…tkkan la ak dtg pd awal2, nk tido jer…adoiii….cntik lak ika ajak mkn steamboat kat bt4 tu…d alma ngidam nk mkn stu sbnarnya…tp asik x smpat jer..steamboat die agk marvelous gak la..pas2 lpak2, ambil gmbar, story2…tgok jam cam da agk mlm…hahaha…msing2 muka da pnat…ktorg decide nk blik, pas2 kuar ag g ngeteh ngn ika…of cos la naik ikan ksayangan die tu…hahaha…lpak mee bandung muar..tgok pak cik tu beriye tol joget…hahaha…msing2 gelak x igt…stelah agk mlm, n ad berlaknya perkara2 yg agk mnkutkan, ktorg decide nk blik..tgok jam pun da pagi kot…hahaha…blik cuci muka, msing2 tlentang…!!!

AKTIVITI AHAD

D sebabkan mlm td blik lewat, tido lewat n segalanya lewat ktorg sume bgun lmbat…tp…x lmbat sgt la….lalalalala…pas2 msuk lak msj dari angah… “hotel da setel lom..??”….adeh…!! bru bgun n ink jwab aper..pkir pny pkir ak pun reply.. “ jap ag ak kuar…ak bookingkan trus”…hehehe…lpas mnd ak ajak ika g cari cocok wet, cri hotel n bli lauk utk d mask makn tgahari…lauk tgahari tu ayam greng+kangkung greng+sardine+telur dadar…da dduk bujang, lauk kna bujang gak la….kan3x…pas2 msing2 dok tgolek+tlentang akbt kkyangan….msa ptang tu cam ad yg ckp nk mnd laut, nk amik gmbar…akhirnya pgi tmpat lpak ‘laicikang’, sggah laut amik2 gmbar 2-3 kping, pas2 pulang….ika pun plang ke tmpat asal…hahaha…mlm acara bebas….epal = study, ak = tido, ika = no komen…lalalalala…

AKTIVITI ISNIN

Msa ni pagi2 ak ad tjaga sbb epal ad klas pagi…bila diorg riuh2 nk siap ak pun tjaga…jeling2 jap pas2 tido la blik…hahaha…dlam kol ‘tutt’ ak bgun…ad msj dari angah “nnt nk jmp kat mane..??” ak pun reply la ngn mta yg sparuh tbkak… “ko da smpai mna?” 5 mnit kmudian die blas “ayer keroh”…..ak bkk bji mta luas2, trus g mnd..sbb ayer keroh da x bape nk jauh da tu…mnd ak je da ½ jam…pas mnd ak tgok epal da abis klas…borak2 jap…tgok gaya cam die nk tido…adeh..!!! msj pun angah da msuk da ni die kta ag 5 mnit die smpai dpan poli…ak pun blas “ok”….taipkan epal pny assignment skit, psing blakang tgok die da tido…kjut jap mnx knci mtor…nk ajak cam ksian lak die nk tdo…agpun bkn jauh sgt pun…tgok2 perdana WMH **** da ada dpan poli…ak parking sblah…ak snyum..hehehehehehe….

Angah : ko raptai kol bape?

Aku : kol 2…

Angah : abis ak nk dok mna dlu ni…hotel check in kol bape?

Aku : ntah…org hotel tu kta klu ad blik ksong leh la msuk awal..klu x kol 3 bru leh check in…

Angah : abis nk g mna ni…jom ar psing2 PD jap..

Aku : ok…

Angah follow ak smpai uma epal, sbb mmg nk tggal mtor naik ngn angah..msuk je tgok cik epal bkn main lena tido..nk kjut ksian sbb stakat nk g round PD, dduk dlm keta jer…bkn ape sgt pun…hahaha…ak pn kluar la…round2 tu smpai gak la bndar PD…dlm kol 12 lbih ak blik…nk siap2 g raptai lak…pnat gak pkir nk g raptai ngn sape ni…adoyai…tnpa segan silu ak msj je iza…ckap suro tggu ak kat dataran plajar..akhirnya bkn die tggu ak, ak yg tggu die…hahaha….kna g bratur lak amik kad konvo tu…smpai tmpat nk amik kad tu jer, nmpak dak2 klas ramai da…msing2 pluk la…da lma x jmp kan…tba2 anne ckap…ko nmpak x dak tu..?? jeng3x…ak pun mncari…walaupun x nmpak, tp ak nk nmpakkan gak….hahahaha…tba2 ak tgok mkin lma die ke arah kami…mkin lma mkin dekat…erm…parah…baik ak chow dlu awal….ak bratur selit2 biar die x nmpak ak…hahaha..psing belah kri ad iza…sblah iza ad ‘tuttt’…adoi…ak wat2 tgok lain..tba2 ak rsa ad tgan myelinap kat tgan2 ak..ak pusing sblah kiri…

“Wan…nk salam boleh..??”

Dengan refleksi pntasnya, ak tolak tgan die, ak silang tgan kiri ngn kanan smbil ckap

“x yah la nk slam2 ngan ak…”

Ak pun x tau ape sbb ak leh refleks smpai cam2…kdg2 tpikir cam kjam…sbbb kat stu ramai org..mst sla sorg akan prasan…jtuh la air muka die ekk…erm…ntah…!!!

Ak pun mnjalani raptai dengan jayanya + asik ktawe lyan lawn bodo iza ngn anne…hahahaha…

Mlm pun x der aktvti…just kluar mkan ngn secret admirer epal yang agak nsem….keh3x…

HARI KONVOKESYEN

Arini mmg ak yg pling awal bgun..nk tggu diorg bgun mmg ak x konvo la…haha..ak jer kna smpai sna kol 7.30 a.m…pagi2 ak da msj anne…last skali ak tmpang anne…mula niat mmg nk tggu cik iza tu….last2 tpaksa pakai jubah dlu sbb tggu cik iza x mncul2…last2 die dtg dengan sengihh…ak g sarapan td….pehhh….!!! pning pale ak dgar….ak da la ngah lapo…aduyai…last2 ktorg mmyelit jerk at tmpat yg dak2 da bratur tu…kat dewan konvo mcm biasa la dak2 ni..mmg focus tu 0%...pling2 pun klu diorg nk tau ape yg d ucapkan diorg akan tny dak sblah “die ckap ape td..??”….hahaha…last2 ktorg amik diploma dengan jayanya…hehehe…lpas amik tu rsa beban kat PD selama ni ilang cam2 jer…kluar jer…cari angah ngn cik usin…rupenya diorg dok tmpat tpencil bserta bnga ngn bear yg cntik…!!! Hehehe…suke2……..pas amik sjil, pulang jubah ak trus blik JB….

p/s :

‘tutt’ – bkn ak x nk slam ngn ko…tp mmg refleksi ak cam2..nk wat cmner…hahaha..agk kjam gak la…tp bile pkir2 yg ko & pakwe ksyangan ko halau ak cam anjing kurap tu mmg wat ak bnci kat ko..dlu ko dok cite yg ko x slahh…ko ckp klu sorg2 mst akn d slahkan..ko yg x nk dgr pnjelasan ktorg..ko blah cam2..g mrayu kat pakwe ksayang ko..ko igt klu ak x syg ko, knape ak nk mrah klu ko g mrayu kat pakwe ko nangis2 pdhal pkwe ko dok tgking2 ko..ko igt ak ske ke tgok mmber2 ak g mrayu kat jntan, siap g uma jntan tu dok mrayu..ko kta ktorg x pham ko…slama ni ko ssah pnah kea k x tlong…ok…ak mmg nekad tkkan pham ko ag smpai bile2…yg ak plik klu ko tau ko x slah nape ko dtg nk slam ngn ak…knape ko x tggu ak yg dtg mnx maaf kat ko..n klu ko nk tau la kan, ko la org ptama yg ak wat cam2..slama ni ak mmg x smpai ati nk wat org cam2…

Epal, ika, iza, anne – u’re the best..srnok giler stay ngn korg…luv u la…!!! (“,)

Ash – thanx for the shawl yg dr Thailand tu…really love it..(“,)

Angah and the gang + wee – thanks for coming in my convocation’s day…luv u..(“,)

DSK4S3 – wish u all da best..!!