Sunday, February 13, 2011

Hadiah Valentine

HADIAH VALENTINE

Jeng3x…..korang mst konpius nape ak mncari idea utk cari hadiah valentine kan…haha…tkkan la ak nk smbut valentine…dahsyat kot…dlu2 mgkin la ak ad smbut msa bdak2 kan..sbb x tau ag mkna valentine ni..mklum la cinta monyet..monyet pgi plak skolah kan sbb tu x bape nk tau….lalalalalala…igt cam couple2 jer smbut bli adiah…haha…n mgkin ad yg ngah search adiah utk valentine tapi tjmpa lak page ak ni…msa valentine ni mcam2 jenis hadiah yang bakal korang dapat antaranya bear, coklat, bunga, jam, minyak wangi, baju couple2, novel cinta pun x mustahil, n trend skarang x mustahil korang akan dpat cup cake..biasa la dunia da maju…cara bcinta pun da lain…tol kan…!!!!

Bcinta zaman dulu kala

nk jmpa kena jarang2…msj pun jarang2….klu jmpa pun stakat kuar g mkan, bli brang pas2 trus blik…klu nk g dating tu snyap2..ckap ngan mak ayah nk g kuar ngn kwan…ayah plak jnis misai tebal…confrm ayah akan cakap “blik sblum mghrib..”….bila da tgok misai ayah korang terangkat mst korang akan blik paling lewat kol 7 kan…haha..stndard la…klu lewat pun dlm 15 mnit sbb salah bas, bas lmbat (bg sape2 yg g dating naik bas)……

bab nak msj lak ag rumit…tiap kali phone bbunyi mst mak ayah tny msj ngn sape…?? Meh cni nk baca msj..?? hahaha…ad taktik siap psan kan boypren ag “awak..jgn msj dlu tau..sy nk g tndas..nnt tkut ayah tgok phone”….bab ni korang akan bnasib baik kalau korang da pdam sume msj kat inbox…klu korg tlupe nk pdam, korang kuar blik air jer, ayah da tggu ngan phone korang ad kat tgan die, ngn misai da trangkat…haha..stu ag taktik….m’silentkan phone korang…wat vibrate jer….jadi ayah korang tkkan prasan yg korang main msj d sbbkan k’adaan yg snyap n sunyi..pas2 bg nk mgelakkan msj kat inbox yg syang nk d pdam kekal, bila korang msuk toilet pun korang akan bwak…standard la ltak dlm kocek suar…bru seminit dlm tndas ad bnyi..yg tu x lain dan x bukan phone msuk lobang jamban…..

Time raya plak korang bru akan jmpt boypren dtg uma….tp bkan sorang2..korang mst suro dtg bramai2 ngn kwan2 yg lain bg mengaburkan pndangan mak ayah korang…cm “cover line” la…

Bila da btunang lak…ag la x leh jmp slalu..klu leh jmp pun mst dengan alasan “ nk cari brang kawin..” …kan3x…alasan standard la…

Bila da kawin n da ad anak…..bru korang sdar yg korang sgt beruntung dpat ayah n ibu yg cam2…sbb sggup luang masa mnjaga korang smpai korang ad tggungjwab sndri…

Bcinta zaman moden

Zaman skarang klu nk jmp mmg x kira msa la kan….agak2 nk jmp jer trus msj “u…amik I kat uma…bosan la…”……x per la..ayah pun hlur duit yg ad dlam kocek RM50…mgkin mak ayah korang pham korang bosan kot…bila korang ckap kat ayah n mak nk kuar mst ayah ckap “blik sblum mghrib..”…tp korang kisah aper sbb korang tau ayah bkn ad kat uma wktu malam sbb sbuk kje jadi GUARD kat kilang tepung…mak plak mna pnah ckap jerit2 kat korang….nk tkut aper…korang pun lepak la smpai 2-3 pagi…best aper lpak kat luar…asik happy2 ngn boypren korang ngn kwan2…adik2 korang plak kcik ag..so, untung la x der org nak mrah…..kan3x…msa ni gak da x der kot bcinta naik bas….pling teruk pun boypren korang pnjam mtor/kereta mmber diorg sbb nak ajak korang dating…da x sorok2 da…gentle la bcinta tnjuk kat mak n ayah…amik dpan umah…anta dpan uma la gak….!!

Bab msj lak….rsanya skarang da maju sgt kot…smpai adik ak yg drjah 3 pun da pkai hnpon...msa ni da x der da kot phone monoponik tu..yg 3310 & s’angkatan dgnnya….skarang lagu cggih2…wali band, bunkface, ana raffali, aizat…macam2 ar…best tu lagu2 diorg….bila lagu yg rock2 skit mst bnyi msj….tp ayah korang da x cek da...sbb da jemu…bila die tny jer..korang akan beri jwapan standard..”kwan skolah msj nk tny kje skola”…”kwan nak pnjam buku”…s0, d sbbkan ingin lihat korang bjaya ayah korang pun x cek la sbb x ksah..yg pnting korag nk blaja….kdang2 ad yg kat meja mkan ngan family pun sbuk dok msj…tol kan..??? so, xtau la aper cter yg korang sbuk n bizi sgt dok msj…nk kta cter hot tkkan dr pagi smpai ke mlm dok msj…erm…yg ag cnggih skarang korang da x pkai da phone biasa…pling kurang ad 3G, kamera, MMS..ad yg bru tadika pkai blackberry…adeh…!!! Mmg maju la kan..kta dunia moden…msa ni la korang leh msukkan video2 yg BAIK PUNYA…!! Sbb korang amat yakin yg parents korang tkkan cek kan…hahahaha….stndard la…!!

Msa ni time raya korang da x jmput da boypren dtg uma..agpun boypren pun da biasa dtg uma…amik n anta korang…kan3x….dri masa puasa ag korang da tny ayah “taun ni blik kmpung x..??” bila ayah jwab x jer, korang da start sengih la kan…sbb korang da jnji ngn boypren nk wat bju raya sepasang…sedondon…da x nk ikt kaler bju raya family…x standard ar bju sma ngn family, dam cm boria da kan….?? Malu la nk jmp geng2…tiket wayang jgn cter la, awal2 puasa ag da tempah tket utk raya pertama pny cter…x ksah la cter tu best ke x….yg pnting korang nk g dating ngn boypren…ngn bju sepasang…cnfrm org lain tgok, jeles jer…!! Hahaha

Time btunang lak bkn btunang ngn boypren yg korang kwan slama ni…dpt la org lain..kacak skit…lalalalala…msa ni sbuk da cri umah utk ddk pas kawin…pdahal bru tunang sehari….x pening pale korang..?? haha….msa ni da ckap ngn parents da nk dduk uma sna sbb da start sewa…nnt x de org dduk mmbazir lak…agpun sja sewa awal2, nnt pas kawin trus pndah msuk jer..klu x nnt ssah lak nk cri uma…pdahal korang kawin taun depan….erm…x per la bdikari…!! Kdang2 tunang dtg uma tgahari sbb korang da msakkan utk die, kdang2 dtg ptang dgn alasan nk tolong kemas n tebas lalang kat uma tu, kdang2 dtg mlam dinner sma2 n kdang2 tunang korang mmg lpak stu, makn stu n tido stu…!!!

Blom smpat smpai stahun da nmpak perut da mbonyot…blik kmpung…ckap ngn mak n ayah yg korang nk cpatkan pkahwinan korang sbb da anak dlm perut..tp kali ni bkn ngn tunang korang yg tadi tp ngn pakwe bru plak…muka ala2 shah rukh khan la…nsem tu….ayah korang tunduk n agguk tnda stuju…0rg kmpung ramai2 dok pkat mgata….ayah wat x dgar, jalan pun tnduk jer…mak da jarang kluar uma sbb malu kat org kmpung…

Aper prasaan korang masa ni…???