Monday, January 3, 2011

Cerita sadis sehari sblum tahun baru :

Ceritanya bermula semasa ak dpt phone call pagi 31/12/2010… klu korang nk tau msa tu ak mmg ngah tido… Da dpt pon col bgun la kan… x sure la da kol bape msa tu, tp yg pasti lom pkul 9 ag…orang yang kol ak ni, bru2 je knal…kawan2 jer…mmber tmpat kje lma yg knalkan…

Ak pun agkat la kol tu ngn mata yg ttup…die kol sbb nk suro ak bgun tido….ak ckp la ak bgun lmbat skit...tiba-tiba lak mamat n ink mrah2…anta msj ckp suka ati aku la nk watpe pas2 mrepek2…erm….mmg la ak ngah wat suka ati ak ni…yg die nk mrah2 knape..???? plik ak ngn mamat ni…ntah pape…bgun tido lmbt pun nk mrah...bpak ak pun x mrah…ish….perasaan x puas ati mmg da mluap-luap dlm jantung ni…ak mcm nk g cekik je mamat ni…emosi tol…x tntu psal lak tu…da la ngah pning pale mlm tadi tido lmbat sbb lyan apis tgok tv (3 Idiots)..best giler cter ni…mmg salute abis la…hahaha…ok…berbalik kpd cter mamat td tu…………..

Klu x silap ak x blas pun msjnya pagi tu..mls ak nk lyan org yg emosi2 ni…wat pning jer..ak silent kan pon pas2 trus smbung tido...

ZzZzZzZz…. ZzZzZzZz… ZzZzZzZz… ZzZzZzZz… ZzZzZzZz… ZzZzZzZz…

bgun je dlm kol 9 sku kot kot…stakat tido2 ayam jer..klu bgun pun bknnya ak wat aper slain mkan n lpak dpan tv…erm….bgun2 je ak amik la pon…ak tgok ad missed call dr mamat yg emosi td ni…ak mls nk lyan..lantak la…

ptang pun die ak call 2x tp ak x agkat...mls tol la nk agkt klu tgok nma die kat skrin pon…ak pun smbung tgok tv…..sampai………………………………malam…!!!

x der la….ak bhong jer k….tgok tv smpai ptang je sbb praturan umah ak bila smpai maghrib jer akan ad arahan “SILA TUTUP TV SEKARANG SEBELUM TV DIBALING…!!!” hahaha…..da tntu la arahan ni kuar dr incik usin…korang x caye tny adik2 ak…sbb diorg slalu tgok cter NARUTO waktu mghrib…bile dgar keta incik usin dpan umah jer, diorg akan ttup TV n blari bkeliaran…ad yg msuk blik…wat mcm x de pape blaku…ad ag yg msuk toilet..konon2 mmg mnd dr td…hahaha…

pas2 mghrib ak pun amik bband ni…bkk laptop main fb…haha..mls nk bkk blog…sbb x de bnd nk tlis…bosan tol…..!!! tba2 pon yg ak silent b’lampu2 mnyala menandakan ad org kol…ak tgok no je ak da tau sape (kuar no sbb ak x save pun no nya)…ak mlas nk agkat…ak ltak sblah…pas2 die kol ag….ak mmg x agkat la kan…dlm 5 mnit pas2 ak tgok pon myala ag….ak bkk lock code tgok ad msj..ak clik “OPEN MESSAGE”….

Msjnya bbunyi begini :

“blagak sangat.k.bye”

Ak x blas pun msj ni…da die kta bye..mknanya bye la kan…ape sgt la ayat yg leh blas slain ko blas bye gak…tol x..???...

Ak smbung ag main fb..ngah focus ni msuk ag msj yg bbunyi…

“saya bnyak bnda lagi nak pkir. Kalau awak rasa saya tak sesuai utk awak.k.fine. gaduh pun x guna. Saya lbh bersikap matang. Semuanya tpulang pada ain.k.salam”

C0p2…bkn awak ke yg kol saya smalam nk ajak saya kawin…sy ckap x nak sbb jmp awak pun sy x pnah tba2 nk kawin lak…!! Awak ckp nk nikah dlu knduri wat nnt.. Cmner lak ak yg d gmbarkan sbg seorang yg thegeh2 dlm crita d atas….erm…x per2…Jantung ak da mkin laju ni..prasaan x puas ati mkin mluap2 lak…ak pun clik “OPTION-REPLY-VIA TEXT MESSAGE”

“ok…mane2 jer”

Erm…ak pun x tau ape kna ngan mamat ni…tba2 je nk emosi…eh..eh…msj die msuk ag…die balas…….

“anak datin pun x blagak cm awak. Awak nk blagak ngn org lain blh la..”

La…………………………..anak datin??? Anak datin mane lak ni…adeh…!! Ape je la mamat ni…tba2 lak nk ckp ak blagak…ish…da la mmgu kosentrasi ak nk mgadap fb…erm…erm…tba2 ak jd cam smagat lak nk blas msj die..ak tlis………

“yg awak ni nk mrah2 knape..td kta suka ati kan..pas2 cam2 lak..sy x der msalah sbnarnya..awk igt sy ni aper..nk marah2..nk maki2..nk ckap sesuka hati awak..sy x de ckap pape..sy just tlis ok jer, awak kta saya blagak..slah sy gak ehy…x per la..sy mmg trima klu slah saya..”

Tiittt….MESSAGE DELIVERED..!! puas ati ak….!!

Ak rsa da tlis pnjang da msjnya…eh…die blas ag pnjang la…hahaha…

“dr td saya msj n kol tp awak wat bodo awak..sy pling benci org blagak x kna pd tmpat..tpulang pd awak..sy ska trust rang sbb awk ad hak awak n saya ad hak saya. Klu awk rsa nk truskan phubungan ni awk brubahlah..klu awak x nak saya x paksa…”

La………..ak plak yg kna brubah sbb die…ceit..!! mane bleh…halo…!! Kta x der pape k…just kwan jer….nape sy yg mst brubah…klu btol2 nak nape x leh trima seadanya….mmg x la, klu ak nk brubah sbb die…x suka da…agpun ko gak yg kta, ak blagak…ko BENCI org yg blagak…da la…!!! Ape ag yg ko tggu…BLAH………….!!

“a’ar sy mmg blagak..rsanya cam da gtau..erm..bguslah klu awk x ska org blagak…”

Erm..x lma kmudian die pun blas….

“klu lwa tp ati buruk, smpai bile org x hormat.hormat org lain dlu bru org leh hormat awak..awak x perfect..sume org x perfect.so, bdiri d bumi yg nyata”

x pening pale korang klu die kaitkan bumi dlm hal ni..haha…erm..rsanya, msj2 ak ni cam da ckup hormat da…tp x tau la klu ad ag ayat2 yg die rsa ak x reti hormat org…ak da mlas nk lyan..bgi mnamatkan crita sadis ni, ak blas….

“ok..ckp la pape pun..ska ati”

Die pun blas………

“whatever.org cam awak mmg x akan nmpak ksalahan dr sndri.k.. saya x layak utk org cam awak..awak blagak mgalahkan ank dtin..s0, lpas ni awak buat hal awak..lawa pun x lama..hidup skali..so..gudbye..”

X lma pas2, dia msj gak wlupun ak x blas msjnya..die ckap kan…

“sy x ksah khilangan sape2 sbb sy idup x pnah bgntung pd sapa2..umah, keta, semua duit sy cr sndri..Allah bg rezeki sbb sy x sombong atau blagak…”

Masa ni ak mmg da mlas la nk lyan kan…ak smbung la main fb smpai stu ktika….pon bbyi lagi……

“Ain..kjutkan ck kul 6 leh x..?? kna bgun awal la..”

Pggilan CK ni sbb nma pndek bagi “CHEF KING”…Msa ni ak sengih jer…ak blas….

“knape mst suro dak yg mgalahkan anak mak datin ni yg kjutkan..”

Die pun mbalas…

“mrah ke…sori la…ck Cuma ckap ape yg ck x puas ati jer…”

Ak pun bc msj tu ngan hati yg meluat…ahhh..

Pas die bg ag msj….

“x per la…sori la mnyusahkan ain..x nk kjut pun x per…”

mmg x la kan klu ak nk kjut kan…mmg sori la….hahaha…ak pun myambung idup ak ngan fb smpai tgah malam…smbil2 wat blog utk buddy…hehehe…yg dpt mnilai korang…sape yg blagak sbnarnya….erm…ak nk tau gak tol ke ak blagak x kna tmpat n blagak mgalahkan ank mak datin…hahaha….

P/S utk pembaca :

nama asal dirahsiakan….orgnya pun d rahsiakan…x baik…!! Ak cma tlis kat blog sbb ak nk tau gak tol ke ak yg blagak…btol ke ak x hormat org..?? ayat2 ak tu kejam sgt ker…..????? erm….nk jawapn….!!!!!!!

P/S utk Ck :

Kalau2 awak tbaca la kan blog ni…jgn isau..sy x der kluarkan nma ke per ker....mreka x knal pun awak..sy pun x pnah jmp awak…klu lalu sblah pun awak tkkan prasan sy..!!