Wednesday, May 25, 2011

semakin berleluasa...!!

ak rsa ape yg ak nk cter ni pun mst da heboh giler kt internet psal sorg mak cik yg permainkan agama...agak series gak bnd ni sbnarnya...anataranya kenyataan yg dikeluarkan oleh mak cik ni.... geram kan....??? kan...??? ak pun ad baca gak blog makcik ni....tp da disekat oleh pihak yg berkenaan...cma cmner ntah ak leh baca knytaan yg dkluarkan dalam blog tnpa ad gmbar...yg ak baca dlm blog mak cik sgt marahkan S*** sbb sekat die pny blog...dia siap ajar sape2 yg nk follow blog die ni kna dload stu jnis software x silap ak t** browser....hahaha...personally ak rsa mak cik mmg sgaja nk org2 islam ni mrah kat die, sbb tu sboleh2nya die cri gak sbarang software yg m'bolehkan org islam ni g tgok blog ni ramai tnpa d sekat...hahaha.....ag stu ak rsa kan, stop kan jer la sgala populariti mak cik ni sbb bila kta baca ape yg die tulis ibarat kita sebut sama...tkt kita sama2 terjebak dlm k'adaan yg kita sndri x prasan....cb bayangkan bile die update status kan x der sorg pun komen die, x pun korg komen camni jer "lalalalalalalala"...agak2 sape yg pnas..?? hahaha...ak pun x marah la kat sape2 yg komen yg mggunakan ayat yg terlalu kasar..normal la kita rsa gram bile org ktuk2 Tuhan kita...tp cb fkir secara positif....mst korg dpt jwapan, yg kita ni sbnarnya x perlu menegakkan agama kita menggunakan ayat yg agak kasar, tp biar agama tu ad dlm hati....jaga agama dari dalam hati n secara x lgsung org2 cmni akan rsa tergugat sbb kita x endahkan propaganda diorg....klu korg nk tau mereka2 ni x heran pun klu tgok keta bnyak2 kat masjid time solat Jumaat, tp diorg akan rasa sgt tergugat bile tgok terlalu banyak keta di masjid waktu solat Subuh...so, pkir2 kan la ehy...
p/s : paling senang pun kan stiap kali solat doakan utk dak yg wujudkan blog ni b'taubat atau skurang2nya die stopkan segala propaganda dia...klu sorg solat 5x shari pas X seminggu da ad 35 doa utk die...klu 1000++ yg doakan...mudah2han die stopkan sgala propaganda die nk jtuhkan Islam....Aminn....

4 comments:

urbrick alie said...

dah bce pasal blog ni...mmg rase sakit hati dan geram marah sgt sgt...ape motif sbnar dia?dia mngaku dia islam...tp mesti ade sebab dia buat mcm tu...

ayien said...

ntah...tp cara pnulisan mmg cam melayu...sbb ape tu xleh nk kta...x tau la...kna tny tuannya sndri...hahaha....brani g la jmp die..?? hahaha

urbrick alie said...

brani..terus bunuh..rejam sampai mati..bagi minum air longkang..bia cepat brtobat..seyes geram gile2..laki ke prmpuan..erk?

ayien said...

rsanya cam llaki...sbb cra percakapan..tp x tau la kan....heeeeeee....(",)...die jer yg x brani nk jmp...klu x, x der la die gna nma lain...baik die tayang muka die trus...