Tuesday, April 12, 2011

macam-macam ada...

Dalam dunia ad macam2 jenis org...tmasuk la org utan, org asli, org laut, org pulau...hahaha...sumenya org walaupun scara fizikalnya org utan pelik skit dr org2 biasa...erm...dalam dunia ad 4 jenis golongan orang jer... 1) Orang baik VS Orang baik - orang camni x der masalah sgt sbnarnya..sbb kita baik die pun baik..(terkecuali bg org yg prasan baik)....rsanya x rugi klu knal ngn org camni...tp jgn tpedaya dgn lakonan org yg wat2 baik ni...jeng3x...cmner nk tau org ni btol2 baik ker x baik ehy..??? tny hati...kdg2 bile frst sight kita tgok org tu rsa cam best, mknanya die best..klu frst sght jer da msalah, lbih baik jgn.... 2) Orang baik VS Orang Jahat - klu kes camni lak x bape nk msalah sgt la...tp still akan ad msalah...especially bila yg baik pndang yg jhat ni cam org jhat wlu hakikatnya x der la jhat mna pun..haha...jd die nk kwan pun kna pkir bnyak kali..tp sma jgak klu sbaliknya..bila yg jhat pndang yg baik ni terlalu baik smpai tkut nk bkawan pun ad gak...erm....cmner tu..??? 3) Orang Jahat VS Orang Jahat - yg ni yg pling bermasalah...hahaha...die tikam die...die pun tikam die...jeng3x..x smtinya tgok luaran bru dpt knal yg jhat ni...kdg2 muka suci kot tp dlm hati asik nk dgki jer...x tau la nk ckap cmner...bile die jmp geng yg sma cam die, mmg pdan la...sesssssuuaaaiii...!!! P/S : sbnarnya ikt aper yg ad dlm hati kita...klu kita wat baik ngn org, I-Allah org akan wat baik ngn kita...tp bila kta wat jhat ngn org, ag rmai yg akan wat jhat ngn kita...n x smstinya org yg baik akn kekal baik n yg jhat akan kekal jhat...msing2 ad msa utk dri die brubah.. iza, epal, ika - ak jahat x..??? keh3x...

4 comments:

noona apple said...

hahaha. mana ada kawan aku yang jahat. nakal sikit je. muahahaha

ayien said...

lain mcm ko ckap nkal tu..hahaha...cam nk kna sepak...

iza said...

ala..aku terlewat sikit la...
ko nk aku jujur ke tipu ni wan? hahah
ok2...ko baik jerk la...walaupun org luar selalu nk buat idup kite porak peranda..tp kte tetap steady...diorg x bg jumpe..kita msg la gne hp kn..ape susah....hahahaha :P

Epal : tol2..semua nye NAKAL....hahaha

ayien said...

hahahaha...jnji kita hepi...kan3x