Monday, August 1, 2011

Zivilia Band Aishiteru Lyrics

"learn from mistake.."

perghh.. d tgahari yg hening time2 pose ni ape ag yg ptut ak wat utk ilangkan bnyi dag dig dug dlm perut melainkan on lappy pas2 taip smpai azan mghrib...saje gatal nk update blog wlupun x der org nk yg nk baca...ad ak kesah...hahaha....tajuk je da gempak kan..biase la smnjak 2 mnjak ni jadi owg putih wlu hakikatnya x brape nk putih...lalalalalala....ak x tau la tol ke x yg ak tlis omputih kat ats tu...lntak la...nk ejek...ejek la......ejek la.....x heran...!!! lalalalalalalalala.... ok...mood btukar series...nk cter sal blajar dr kesilapan...erm...2-3 bulan ni, macam2 kes ad kat keliling pale otak ak...cter sal &*#, cter sal &^% @#$!..ish..bnyak la...ak pun cm biasa..hanya mampu mendgar...nk cter bnyak2 kang da btepek kat muka sndri nyesal gak nnt... so, d sbbkan ak x reti nk cite dlm blog, ak cma nk pesan...belajar la dari kesilapan yg kita da lalui..jangan sekali2 ulang balik kesilapan lama dengan harapan tkkan jadi seperti dlu...mane leh...da namanya ulang...mst akan jadi cam dlu gak...!!!! mood : lapar.....gggrrr... p/s ; sape nk tau cter...cri saya smpai jmp...dari A-Z ak cter ngn watak d rahsiakan...(",)

Tuesday, July 12, 2011

abang "KALKULATOR SAINTIFIK"

amboii...lma gile x update..konon cam bizi sgt la kan...hahaha...bizi sgt x la...tp mmg x smpat nk msj...nk kol gayut lama2...mlm je da pnat...tido awal..bsok kena kje smule..jd d sebabkan keadaan yang dmikian, maka hndphone pun main campak2...smpai opis cmpak dlm drawer, nk blik cmpak dlm beg...jadi smpai ke sudah hndphone tu x kemana....dlm keseriesan nk wat invoice tadi, mnekan kalkulator, scara tba2 n kronik jer tringat kat abang kalkulator saintifik..nk tau sape die ni..?? jeng3x...abang ni dlu ad kdai kat POLYMALL (x sure la kdai die, atau die just kje kat stu)...tiap kali g mkan msti abg ni yg kira....antara dialog abg ni yg ak x pnah luper...
xxx : bang kira ehy brape ...??
abg KS : makan ape ekk..??
xxx : n.greng ayam dua..
abg KS : a...ah..
xxx : tomyam 1
abg KS : a...ah...
xxx : telur dadar stu
abg KS v: yeahAlign Centre
xxx : air kosong 2..
abg KS : a...ahhh..
xxx : erm...@#$#@ ......ngan nasi putih 1
abg KS : yeah (smbil menekan kalkulator saintifik..tut..tut..tut)...RM**.00
xxx : a...ah...(smbil than gelak)
klu nk tau abg ni bkn pkai kalkulator cikai2....die pkai kalkulator ...................
tapi malangnya...kdainya da x der...mgkin bpindah tmpt lain kot....oh...abg kalkulator....mncul la....rndu nk mkan kuew tiaw tom yam ni...adeh...!!! lapar lak...cauuuu..!!

Saturday, July 2, 2011

wedding photographer

lma giler da x update blog..al-maklum la skarang da ad majikan....hahaha....aikk...cam x caye jer kan ak da kje...sgt bizi ngn kje yg x tntu...tp seronok sbb akak2 opis sgt m'berangsangkan....ad geng nk makan jer...hahaha...saje nk uar2kan kat korang klu ad sape2 yg nk kawin tp still x jmp ag photographer, ak cdangkan amik la mamat2 yg x brape nk nsem ni...boleh tgok koleksi album diorg ....ak ske gak la tgok2 gmbr diorg ni...lawa...hrga diorg pun x la mhal...sape yg x nak kan gmbar lawa dgn hrga yg murah...mmg TERBAIK...!! klu ad sebarang pertanyaan leh kol mamat ni : amir : 0193767706

Friday, May 27, 2011

O.B.S.E.S

ak xtau r knape smnjak 2 mnjak ni ak sgt obses ngn cter2 yg mncul kat tv...x kira la tv3, astro bla3x...atau tv yg s'angkatan dgnnya...ak sgt2 ska ngn cter yg d tayangkan...antaranya ....
MAHARAJA LAWAK
ini series...!! hahaha....mmg sgt obses dgn maharaja lawak....cb tny ape dialog2 diorg2...sume ak da leh hafal....nk suro ak nyanyi cam diorg nyanyi pun ak leh...hahaha....mmg terlalu obses...x pnah ad episod yg ak miss...tepat kol 9 jer ak akan ambik remote tv awal2, konon2 tgok cter lain dlu ( sbb ak tau incik usin klu da pgang remote mmg confrm die nk cri wrestling, bila da jmp scara automatik tkkan ad sesape dpt kacau die tgok tv..) pas2 dlam 9.50 p.m ak da stnby channel 131 (astro Mustika)...bila da start mmg ak tkkan bgerak ke toilet wlupun masa iklan...hahahahaha....tahap k'obsesan ak ni, tlah menyebabkan ak cakap ngn incik usin utk psang astro Mustika...tp dgn syarat bayar sndiri, dan ak tlah bersetuju dgn yakinnya wlupun pndpatan ak ngn tanam aggur tu x sbrapa...mgkin jgak faktor ak obses ni sbb ad N***** dalam ML ni...nk wat cmner nk pminat setia kot...tp ak mmg salute ngn NABIL, SEPAH, JOZAN, R2, BALAS, JAMBU & lain-lain sbb dpat wat ak gelak smpai pnat...hahaha...serious best...!!!
BOBOI BOY
Ni lak kartun yg ak sgt obses lepas SPONGEBOB SQUAREPANTS...hahaha....sgt superb...!!! sgt menarik...ak x tau cmner nk ckap tahap best die tu....tp mmg sgt2 best...yg ni pun ak x pnah miss tgok ag stakat ni...klu nk tau ad stu dialog ni bile ak bayangkan Danial (anak buah) sebut ak rsa nk gelak smpai pecah perut....agaknya ak yg ajar die "Danial, Boboi Boy ckap kan TERBAIK..!!" (smbil ak angkat ibu jari )...igtkan die x igt....jadi ak wat x tau je la...byak kali gak die ckap "acik....paaaikkk"...ak x pham ak wat la muka pelik konon cam bpkir...bila cam da nk nangis ak iye kan ajer...pnah skali die mnangis, sbb ak x leh nk pham ape yg die ckap (series mmg sgt x pham...bnyi cam paip pun ad gak..hahaha).....smpai kan pada stu hari tu papa die (abg ak yg second) bru blik krsus...die ckap la "papa...boboboboi akap paiikkkk"....ape ag papa die ag x tau pape, wat muka pelik..hahaha...pas2 papa die tny "sape cakap??"...die ngn yakin jawab "boboboi boy yg akap" smbil tercungap2...pas2 ak tpikir, yg ak pnah ckap ngn die cam...ak tny la "Boboi Boy ckap TERBAIK ehy"....die pun angguk...hahaha....ape ag, ak glak la...smpai skarang die msih ckp "acik...paaaikkk" smbil angkat jari tlunjuk(sbb die x reti nk angkat ibu jari...hahaha) smbil snyum tnjuk gigi yg x brapa nk cnteekk tu...hahaha....
p/s : jgn jadi cam ak sgt la kan asik tgok tv jer....hahaha...tp mmg best...sape yg ckp x best mmg jiwa x der seni..hahaha....To Danial : cmner cntekk pun gigi awak, skerap mna pun awak buli acik, acik luv u 4 ever la...(",)

Wednesday, May 25, 2011

semakin berleluasa...!!

ak rsa ape yg ak nk cter ni pun mst da heboh giler kt internet psal sorg mak cik yg permainkan agama...agak series gak bnd ni sbnarnya...anataranya kenyataan yg dikeluarkan oleh mak cik ni.... geram kan....??? kan...??? ak pun ad baca gak blog makcik ni....tp da disekat oleh pihak yg berkenaan...cma cmner ntah ak leh baca knytaan yg dkluarkan dalam blog tnpa ad gmbar...yg ak baca dlm blog mak cik sgt marahkan S*** sbb sekat die pny blog...dia siap ajar sape2 yg nk follow blog die ni kna dload stu jnis software x silap ak t** browser....hahaha...personally ak rsa mak cik mmg sgaja nk org2 islam ni mrah kat die, sbb tu sboleh2nya die cri gak sbarang software yg m'bolehkan org islam ni g tgok blog ni ramai tnpa d sekat...hahaha.....ag stu ak rsa kan, stop kan jer la sgala populariti mak cik ni sbb bila kta baca ape yg die tulis ibarat kita sebut sama...tkt kita sama2 terjebak dlm k'adaan yg kita sndri x prasan....cb bayangkan bile die update status kan x der sorg pun komen die, x pun korg komen camni jer "lalalalalalalala"...agak2 sape yg pnas..?? hahaha...ak pun x marah la kat sape2 yg komen yg mggunakan ayat yg terlalu kasar..normal la kita rsa gram bile org ktuk2 Tuhan kita...tp cb fkir secara positif....mst korg dpt jwapan, yg kita ni sbnarnya x perlu menegakkan agama kita menggunakan ayat yg agak kasar, tp biar agama tu ad dlm hati....jaga agama dari dalam hati n secara x lgsung org2 cmni akan rsa tergugat sbb kita x endahkan propaganda diorg....klu korg nk tau mereka2 ni x heran pun klu tgok keta bnyak2 kat masjid time solat Jumaat, tp diorg akan rasa sgt tergugat bile tgok terlalu banyak keta di masjid waktu solat Subuh...so, pkir2 kan la ehy...
p/s : paling senang pun kan stiap kali solat doakan utk dak yg wujudkan blog ni b'taubat atau skurang2nya die stopkan segala propaganda dia...klu sorg solat 5x shari pas X seminggu da ad 35 doa utk die...klu 1000++ yg doakan...mudah2han die stopkan sgala propaganda die nk jtuhkan Islam....Aminn....

Tuesday, May 17, 2011

hanya kerana ...... !!!

bile da rsa terlalu besar....bila da rsa dri sntiasa betol...bila da rsa diri da ckup ilmu..bila da rasa ape yg ad depan mata x penting mmg p'akhiran die cm2 ker...erm....
awk bru 17 tahun k...banyak lagi yang perlu awak lalui dalam dunia ni...jangan rasa dri terlalu bsar sgt...x leh nk terima aper yg d tgur...ad ke org nk tgur klu diorang x syg awk...perlu ke diorg pnat bsing2 klu diorg x pnah pedulikan awak..
salah sy ker...sbb sy yg slalu mnangkan awak bile awk ad kna marah...sbb sy slalu mgalah ngn awak...sbb sy x smpai ati nk berkeras ngn awak....aper yg awak buat sy boleh trima...sy x pnah marah...!!!
slah ke mereka nk mrah awak utk msa dpan awak sndri...spatutnya da 17 da pndai pkir bknnya bersikap "KURANG AJAR" dgn mereka...mereka spent time nk kluar blikan awak buku2 sbb awk nk ngadap SPM nnt....mereka spent money utk blikan aper yg awk perlukan asalkan awak boleh jwab SPM dgn selesa...ssah sgt ker nk buat macam aper yg diorg nak...
awk sggup x nk btgur sapa dengan mereka sbb mereka larang awak main game komputer...awk sggup x layan mereka sbb mereka marah awak x baca buku...awak sggup buang mereka sbb diorg terlalu sbuk ngn urusan idup awak....pernah x awak pkir mereka wat smua ni utk sape..???? fine......
akhirnya saya yg mengalah....klu awak x nk btgur ngn saya smata2 "GAME" awak...x per...klu awak buang saya sbb sy marah awak....saya terima...tp andainya awak "GAGAL" dalam SPM jgn sesekali awk berhenti bermain "GAME" sbb "GAME" itulah yang akn mnjadikan awak org yg berjaya di dunia kerana berjaya menang dalam "GAME" tersebut...
tapi... mereka takkan hormat awak hanya kerana awak menang "GAME"....mereka hanya akan ketawakan awak andainya satu hari nanti akan ad pemenang lain yg mncul...awak akn dibiarkan terdampar tnpa ilmu, penghormatan, kasih sayang mereka, dan mgkin awak akan mnyesal dan malu dengan aper yg tlah awak lakukan sblum ni..
p/s : mereka takkan sentiasa ada utk marah awak...smpai masa mereka akan pergi...!! awak tkkan ad lagi tempat bergantung...just remember that...!!! at least make them proud of what u've did..

Monday, April 18, 2011

always love HER..

ni gambar dulu2 k...msa kurus.... ni plak gambar x brape nk latest la...msih krus ag...lalalalalala
x kira la klu 'DIE' bertukar petak ke, segi empat ker, mkin gemok ker, sya ttap syang 'DIE' sampai biler2...(",)....

Tuesday, April 12, 2011

macam-macam ada...

Dalam dunia ad macam2 jenis org...tmasuk la org utan, org asli, org laut, org pulau...hahaha...sumenya org walaupun scara fizikalnya org utan pelik skit dr org2 biasa...erm...dalam dunia ad 4 jenis golongan orang jer... 1) Orang baik VS Orang baik - orang camni x der masalah sgt sbnarnya..sbb kita baik die pun baik..(terkecuali bg org yg prasan baik)....rsanya x rugi klu knal ngn org camni...tp jgn tpedaya dgn lakonan org yg wat2 baik ni...jeng3x...cmner nk tau org ni btol2 baik ker x baik ehy..??? tny hati...kdg2 bile frst sight kita tgok org tu rsa cam best, mknanya die best..klu frst sght jer da msalah, lbih baik jgn.... 2) Orang baik VS Orang Jahat - klu kes camni lak x bape nk msalah sgt la...tp still akan ad msalah...especially bila yg baik pndang yg jhat ni cam org jhat wlu hakikatnya x der la jhat mna pun..haha...jd die nk kwan pun kna pkir bnyak kali..tp sma jgak klu sbaliknya..bila yg jhat pndang yg baik ni terlalu baik smpai tkut nk bkawan pun ad gak...erm....cmner tu..??? 3) Orang Jahat VS Orang Jahat - yg ni yg pling bermasalah...hahaha...die tikam die...die pun tikam die...jeng3x..x smtinya tgok luaran bru dpt knal yg jhat ni...kdg2 muka suci kot tp dlm hati asik nk dgki jer...x tau la nk ckap cmner...bile die jmp geng yg sma cam die, mmg pdan la...sesssssuuaaaiii...!!! P/S : sbnarnya ikt aper yg ad dlm hati kita...klu kita wat baik ngn org, I-Allah org akan wat baik ngn kita...tp bila kta wat jhat ngn org, ag rmai yg akan wat jhat ngn kita...n x smstinya org yg baik akn kekal baik n yg jhat akan kekal jhat...msing2 ad msa utk dri die brubah.. iza, epal, ika - ak jahat x..??? keh3x...

Monday, April 11, 2011

(",)

really love this song when first time i hear it.... khas utk : ika - yg d landa ksedihan akibt mainan perasaan..hahaha..... apple - yg sdang tnsion bg mnghadapi peperiksaan...(",).. iza - yg bru2 ni dilanda kesedihan...hahaha... series lgu ni seronok...hahaha... tgok link ni k... http://www.youtube.com/watch?v=oJSp6HCkS6Q&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=vs5W6Wxc-o0&feature=related

Sunday, March 13, 2011

KONVOKESYEN PPD

Da lama x update blog ni smpai stu msa ak rsa, ak mmg perlu update…firstly nk ckap sal konvo….konvo di PPD bjalan dgn lancarnya…time kasih sgt2 kat epal ngn ika atas bga katak tu…suke sgt2…heeeeeeeeee….time kasig gak kat iza n anne sbb bnyak bnd yg d borak ngn korg spanjang sesi raptai n time konvo..nsb baik x kna dduk ikt no yg d beri…klu x mmg x bnafas ak…hehehe….ak jejak PD msa ari sabtu…

AKTIVITI SABTU

Bas gerak dalm kol 10.30 a.m….smpai lbih krang dalam kol 2 la…epal n the gang da dok tggu kat terminal one…pas2 ktorg ramai2 g baham Mc’D….agak da knyang jer, blik uma epal ak tido…tp x lma la…dlm 15 mnit je ak tjaga…da x le nk tdo la..pusing2 tgok epal lak lena smacam…hahaha…dalm kol 6, kjut dak epal ni..sbb die kta nk g repair lampu mtor sbb planning mlm tu nk g psar bt 4…hahaha…..mlm tu grak la 3 mtor ke bt4…smpai je da kol 9 lbih…tman dak epal n de gang g cari anak tdung utk d paki msa konvo…pnat gak nk mncari ikt citarasa diorg ni…yg sorg nk wane biru, yg sorg ag nk yg ad manik…hahaha…x lma pas2 msj ika pun msuk…jeng3x…die tny nk lpak ke x mlm ni…of cos la nk lpak cik ika oi…tkkan la ak dtg pd awal2, nk tido jer…adoiii….cntik lak ika ajak mkn steamboat kat bt4 tu…d alma ngidam nk mkn stu sbnarnya…tp asik x smpat jer..steamboat die agk marvelous gak la..pas2 lpak2, ambil gmbar, story2…tgok jam cam da agk mlm…hahaha…msing2 muka da pnat…ktorg decide nk blik, pas2 kuar ag g ngeteh ngn ika…of cos la naik ikan ksayangan die tu…hahaha…lpak mee bandung muar..tgok pak cik tu beriye tol joget…hahaha…msing2 gelak x igt…stelah agk mlm, n ad berlaknya perkara2 yg agk mnkutkan, ktorg decide nk blik..tgok jam pun da pagi kot…hahaha…blik cuci muka, msing2 tlentang…!!!

AKTIVITI AHAD

D sebabkan mlm td blik lewat, tido lewat n segalanya lewat ktorg sume bgun lmbat…tp…x lmbat sgt la….lalalalala…pas2 msuk lak msj dari angah… “hotel da setel lom..??”….adeh…!! bru bgun n ink jwab aper..pkir pny pkir ak pun reply.. “ jap ag ak kuar…ak bookingkan trus”…hehehe…lpas mnd ak ajak ika g cari cocok wet, cri hotel n bli lauk utk d mask makn tgahari…lauk tgahari tu ayam greng+kangkung greng+sardine+telur dadar…da dduk bujang, lauk kna bujang gak la….kan3x…pas2 msing2 dok tgolek+tlentang akbt kkyangan….msa ptang tu cam ad yg ckp nk mnd laut, nk amik gmbar…akhirnya pgi tmpat lpak ‘laicikang’, sggah laut amik2 gmbar 2-3 kping, pas2 pulang….ika pun plang ke tmpat asal…hahaha…mlm acara bebas….epal = study, ak = tido, ika = no komen…lalalalala…

AKTIVITI ISNIN

Msa ni pagi2 ak ad tjaga sbb epal ad klas pagi…bila diorg riuh2 nk siap ak pun tjaga…jeling2 jap pas2 tido la blik…hahaha…dlam kol ‘tutt’ ak bgun…ad msj dari angah “nnt nk jmp kat mane..??” ak pun reply la ngn mta yg sparuh tbkak… “ko da smpai mna?” 5 mnit kmudian die blas “ayer keroh”…..ak bkk bji mta luas2, trus g mnd..sbb ayer keroh da x bape nk jauh da tu…mnd ak je da ½ jam…pas mnd ak tgok epal da abis klas…borak2 jap…tgok gaya cam die nk tido…adeh..!!! msj pun angah da msuk da ni die kta ag 5 mnit die smpai dpan poli…ak pun blas “ok”….taipkan epal pny assignment skit, psing blakang tgok die da tido…kjut jap mnx knci mtor…nk ajak cam ksian lak die nk tdo…agpun bkn jauh sgt pun…tgok2 perdana WMH **** da ada dpan poli…ak parking sblah…ak snyum..hehehehehehe….

Angah : ko raptai kol bape?

Aku : kol 2…

Angah : abis ak nk dok mna dlu ni…hotel check in kol bape?

Aku : ntah…org hotel tu kta klu ad blik ksong leh la msuk awal..klu x kol 3 bru leh check in…

Angah : abis nk g mna ni…jom ar psing2 PD jap..

Aku : ok…

Angah follow ak smpai uma epal, sbb mmg nk tggal mtor naik ngn angah..msuk je tgok cik epal bkn main lena tido..nk kjut ksian sbb stakat nk g round PD, dduk dlm keta jer…bkn ape sgt pun…hahaha…ak pn kluar la…round2 tu smpai gak la bndar PD…dlm kol 12 lbih ak blik…nk siap2 g raptai lak…pnat gak pkir nk g raptai ngn sape ni…adoyai…tnpa segan silu ak msj je iza…ckap suro tggu ak kat dataran plajar..akhirnya bkn die tggu ak, ak yg tggu die…hahaha….kna g bratur lak amik kad konvo tu…smpai tmpat nk amik kad tu jer, nmpak dak2 klas ramai da…msing2 pluk la…da lma x jmp kan…tba2 anne ckap…ko nmpak x dak tu..?? jeng3x…ak pun mncari…walaupun x nmpak, tp ak nk nmpakkan gak….hahahaha…tba2 ak tgok mkin lma die ke arah kami…mkin lma mkin dekat…erm…parah…baik ak chow dlu awal….ak bratur selit2 biar die x nmpak ak…hahaha..psing belah kri ad iza…sblah iza ad ‘tuttt’…adoi…ak wat2 tgok lain..tba2 ak rsa ad tgan myelinap kat tgan2 ak..ak pusing sblah kiri…

“Wan…nk salam boleh..??”

Dengan refleksi pntasnya, ak tolak tgan die, ak silang tgan kiri ngn kanan smbil ckap

“x yah la nk slam2 ngan ak…”

Ak pun x tau ape sbb ak leh refleks smpai cam2…kdg2 tpikir cam kjam…sbbb kat stu ramai org..mst sla sorg akan prasan…jtuh la air muka die ekk…erm…ntah…!!!

Ak pun mnjalani raptai dengan jayanya + asik ktawe lyan lawn bodo iza ngn anne…hahahaha…

Mlm pun x der aktvti…just kluar mkan ngn secret admirer epal yang agak nsem….keh3x…

HARI KONVOKESYEN

Arini mmg ak yg pling awal bgun..nk tggu diorg bgun mmg ak x konvo la…haha..ak jer kna smpai sna kol 7.30 a.m…pagi2 ak da msj anne…last skali ak tmpang anne…mula niat mmg nk tggu cik iza tu….last2 tpaksa pakai jubah dlu sbb tggu cik iza x mncul2…last2 die dtg dengan sengihh…ak g sarapan td….pehhh….!!! pning pale ak dgar….ak da la ngah lapo…aduyai…last2 ktorg mmyelit jerk at tmpat yg dak2 da bratur tu…kat dewan konvo mcm biasa la dak2 ni..mmg focus tu 0%...pling2 pun klu diorg nk tau ape yg d ucapkan diorg akan tny dak sblah “die ckap ape td..??”….hahaha…last2 ktorg amik diploma dengan jayanya…hehehe…lpas amik tu rsa beban kat PD selama ni ilang cam2 jer…kluar jer…cari angah ngn cik usin…rupenya diorg dok tmpat tpencil bserta bnga ngn bear yg cntik…!!! Hehehe…suke2……..pas amik sjil, pulang jubah ak trus blik JB….

p/s :

‘tutt’ – bkn ak x nk slam ngn ko…tp mmg refleksi ak cam2..nk wat cmner…hahaha..agk kjam gak la…tp bile pkir2 yg ko & pakwe ksyangan ko halau ak cam anjing kurap tu mmg wat ak bnci kat ko..dlu ko dok cite yg ko x slahh…ko ckp klu sorg2 mst akn d slahkan..ko yg x nk dgr pnjelasan ktorg..ko blah cam2..g mrayu kat pakwe ksayang ko..ko igt klu ak x syg ko, knape ak nk mrah klu ko g mrayu kat pakwe ko nangis2 pdhal pkwe ko dok tgking2 ko..ko igt ak ske ke tgok mmber2 ak g mrayu kat jntan, siap g uma jntan tu dok mrayu..ko kta ktorg x pham ko…slama ni ko ssah pnah kea k x tlong…ok…ak mmg nekad tkkan pham ko ag smpai bile2…yg ak plik klu ko tau ko x slah nape ko dtg nk slam ngn ak…knape ko x tggu ak yg dtg mnx maaf kat ko..n klu ko nk tau la kan, ko la org ptama yg ak wat cam2..slama ni ak mmg x smpai ati nk wat org cam2…

Epal, ika, iza, anne – u’re the best..srnok giler stay ngn korg…luv u la…!!! (“,)

Ash – thanx for the shawl yg dr Thailand tu…really love it..(“,)

Angah and the gang + wee – thanks for coming in my convocation’s day…luv u..(“,)

DSK4S3 – wish u all da best..!!

Sunday, February 13, 2011

Hadiah Valentine

HADIAH VALENTINE

Jeng3x…..korang mst konpius nape ak mncari idea utk cari hadiah valentine kan…haha…tkkan la ak nk smbut valentine…dahsyat kot…dlu2 mgkin la ak ad smbut msa bdak2 kan..sbb x tau ag mkna valentine ni..mklum la cinta monyet..monyet pgi plak skolah kan sbb tu x bape nk tau….lalalalalala…igt cam couple2 jer smbut bli adiah…haha…n mgkin ad yg ngah search adiah utk valentine tapi tjmpa lak page ak ni…msa valentine ni mcam2 jenis hadiah yang bakal korang dapat antaranya bear, coklat, bunga, jam, minyak wangi, baju couple2, novel cinta pun x mustahil, n trend skarang x mustahil korang akan dpat cup cake..biasa la dunia da maju…cara bcinta pun da lain…tol kan…!!!!

Bcinta zaman dulu kala

nk jmpa kena jarang2…msj pun jarang2….klu jmpa pun stakat kuar g mkan, bli brang pas2 trus blik…klu nk g dating tu snyap2..ckap ngan mak ayah nk g kuar ngn kwan…ayah plak jnis misai tebal…confrm ayah akan cakap “blik sblum mghrib..”….bila da tgok misai ayah korang terangkat mst korang akan blik paling lewat kol 7 kan…haha..stndard la…klu lewat pun dlm 15 mnit sbb salah bas, bas lmbat (bg sape2 yg g dating naik bas)……

bab nak msj lak ag rumit…tiap kali phone bbunyi mst mak ayah tny msj ngn sape…?? Meh cni nk baca msj..?? hahaha…ad taktik siap psan kan boypren ag “awak..jgn msj dlu tau..sy nk g tndas..nnt tkut ayah tgok phone”….bab ni korang akan bnasib baik kalau korang da pdam sume msj kat inbox…klu korg tlupe nk pdam, korang kuar blik air jer, ayah da tggu ngan phone korang ad kat tgan die, ngn misai da trangkat…haha..stu ag taktik….m’silentkan phone korang…wat vibrate jer….jadi ayah korang tkkan prasan yg korang main msj d sbbkan k’adaan yg snyap n sunyi..pas2 bg nk mgelakkan msj kat inbox yg syang nk d pdam kekal, bila korang msuk toilet pun korang akan bwak…standard la ltak dlm kocek suar…bru seminit dlm tndas ad bnyi..yg tu x lain dan x bukan phone msuk lobang jamban…..

Time raya plak korang bru akan jmpt boypren dtg uma….tp bkan sorang2..korang mst suro dtg bramai2 ngn kwan2 yg lain bg mengaburkan pndangan mak ayah korang…cm “cover line” la…

Bila da btunang lak…ag la x leh jmp slalu..klu leh jmp pun mst dengan alasan “ nk cari brang kawin..” …kan3x…alasan standard la…

Bila da kawin n da ad anak…..bru korang sdar yg korang sgt beruntung dpat ayah n ibu yg cam2…sbb sggup luang masa mnjaga korang smpai korang ad tggungjwab sndri…

Bcinta zaman moden

Zaman skarang klu nk jmp mmg x kira msa la kan….agak2 nk jmp jer trus msj “u…amik I kat uma…bosan la…”……x per la..ayah pun hlur duit yg ad dlam kocek RM50…mgkin mak ayah korang pham korang bosan kot…bila korang ckap kat ayah n mak nk kuar mst ayah ckap “blik sblum mghrib..”…tp korang kisah aper sbb korang tau ayah bkn ad kat uma wktu malam sbb sbuk kje jadi GUARD kat kilang tepung…mak plak mna pnah ckap jerit2 kat korang….nk tkut aper…korang pun lepak la smpai 2-3 pagi…best aper lpak kat luar…asik happy2 ngn boypren korang ngn kwan2…adik2 korang plak kcik ag..so, untung la x der org nak mrah…..kan3x…msa ni gak da x der kot bcinta naik bas….pling teruk pun boypren korang pnjam mtor/kereta mmber diorg sbb nak ajak korang dating…da x sorok2 da…gentle la bcinta tnjuk kat mak n ayah…amik dpan umah…anta dpan uma la gak….!!

Bab msj lak….rsanya skarang da maju sgt kot…smpai adik ak yg drjah 3 pun da pkai hnpon...msa ni da x der da kot phone monoponik tu..yg 3310 & s’angkatan dgnnya….skarang lagu cggih2…wali band, bunkface, ana raffali, aizat…macam2 ar…best tu lagu2 diorg….bila lagu yg rock2 skit mst bnyi msj….tp ayah korang da x cek da...sbb da jemu…bila die tny jer..korang akan beri jwapan standard..”kwan skolah msj nk tny kje skola”…”kwan nak pnjam buku”…s0, d sbbkan ingin lihat korang bjaya ayah korang pun x cek la sbb x ksah..yg pnting korag nk blaja….kdang2 ad yg kat meja mkan ngan family pun sbuk dok msj…tol kan..??? so, xtau la aper cter yg korang sbuk n bizi sgt dok msj…nk kta cter hot tkkan dr pagi smpai ke mlm dok msj…erm…yg ag cnggih skarang korang da x pkai da phone biasa…pling kurang ad 3G, kamera, MMS..ad yg bru tadika pkai blackberry…adeh…!!! Mmg maju la kan..kta dunia moden…msa ni la korang leh msukkan video2 yg BAIK PUNYA…!! Sbb korang amat yakin yg parents korang tkkan cek kan…hahahaha….stndard la…!!

Msa ni time raya korang da x jmput da boypren dtg uma..agpun boypren pun da biasa dtg uma…amik n anta korang…kan3x….dri masa puasa ag korang da tny ayah “taun ni blik kmpung x..??” bila ayah jwab x jer, korang da start sengih la kan…sbb korang da jnji ngn boypren nk wat bju raya sepasang…sedondon…da x nk ikt kaler bju raya family…x standard ar bju sma ngn family, dam cm boria da kan….?? Malu la nk jmp geng2…tiket wayang jgn cter la, awal2 puasa ag da tempah tket utk raya pertama pny cter…x ksah la cter tu best ke x….yg pnting korang nk g dating ngn boypren…ngn bju sepasang…cnfrm org lain tgok, jeles jer…!! Hahaha

Time btunang lak bkn btunang ngn boypren yg korang kwan slama ni…dpt la org lain..kacak skit…lalalalala…msa ni sbuk da cri umah utk ddk pas kawin…pdahal bru tunang sehari….x pening pale korang..?? haha….msa ni da ckap ngn parents da nk dduk uma sna sbb da start sewa…nnt x de org dduk mmbazir lak…agpun sja sewa awal2, nnt pas kawin trus pndah msuk jer..klu x nnt ssah lak nk cri uma…pdahal korang kawin taun depan….erm…x per la bdikari…!! Kdang2 tunang dtg uma tgahari sbb korang da msakkan utk die, kdang2 dtg ptang dgn alasan nk tolong kemas n tebas lalang kat uma tu, kdang2 dtg mlam dinner sma2 n kdang2 tunang korang mmg lpak stu, makn stu n tido stu…!!!

Blom smpat smpai stahun da nmpak perut da mbonyot…blik kmpung…ckap ngn mak n ayah yg korang nk cpatkan pkahwinan korang sbb da anak dlm perut..tp kali ni bkn ngn tunang korang yg tadi tp ngn pakwe bru plak…muka ala2 shah rukh khan la…nsem tu….ayah korang tunduk n agguk tnda stuju…0rg kmpung ramai2 dok pkat mgata….ayah wat x dgar, jalan pun tnduk jer…mak da jarang kluar uma sbb malu kat org kmpung…

Aper prasaan korang masa ni…???

Monday, January 3, 2011

Cerita sadis sehari sblum tahun baru :

Ceritanya bermula semasa ak dpt phone call pagi 31/12/2010… klu korang nk tau msa tu ak mmg ngah tido… Da dpt pon col bgun la kan… x sure la da kol bape msa tu, tp yg pasti lom pkul 9 ag…orang yang kol ak ni, bru2 je knal…kawan2 jer…mmber tmpat kje lma yg knalkan…

Ak pun agkat la kol tu ngn mata yg ttup…die kol sbb nk suro ak bgun tido….ak ckp la ak bgun lmbat skit...tiba-tiba lak mamat n ink mrah2…anta msj ckp suka ati aku la nk watpe pas2 mrepek2…erm….mmg la ak ngah wat suka ati ak ni…yg die nk mrah2 knape..???? plik ak ngn mamat ni…ntah pape…bgun tido lmbt pun nk mrah...bpak ak pun x mrah…ish….perasaan x puas ati mmg da mluap-luap dlm jantung ni…ak mcm nk g cekik je mamat ni…emosi tol…x tntu psal lak tu…da la ngah pning pale mlm tadi tido lmbat sbb lyan apis tgok tv (3 Idiots)..best giler cter ni…mmg salute abis la…hahaha…ok…berbalik kpd cter mamat td tu…………..

Klu x silap ak x blas pun msjnya pagi tu..mls ak nk lyan org yg emosi2 ni…wat pning jer..ak silent kan pon pas2 trus smbung tido...

ZzZzZzZz…. ZzZzZzZz… ZzZzZzZz… ZzZzZzZz… ZzZzZzZz… ZzZzZzZz…

bgun je dlm kol 9 sku kot kot…stakat tido2 ayam jer..klu bgun pun bknnya ak wat aper slain mkan n lpak dpan tv…erm….bgun2 je ak amik la pon…ak tgok ad missed call dr mamat yg emosi td ni…ak mls nk lyan..lantak la…

ptang pun die ak call 2x tp ak x agkat...mls tol la nk agkt klu tgok nma die kat skrin pon…ak pun smbung tgok tv…..sampai………………………………malam…!!!

x der la….ak bhong jer k….tgok tv smpai ptang je sbb praturan umah ak bila smpai maghrib jer akan ad arahan “SILA TUTUP TV SEKARANG SEBELUM TV DIBALING…!!!” hahaha…..da tntu la arahan ni kuar dr incik usin…korang x caye tny adik2 ak…sbb diorg slalu tgok cter NARUTO waktu mghrib…bile dgar keta incik usin dpan umah jer, diorg akan ttup TV n blari bkeliaran…ad yg msuk blik…wat mcm x de pape blaku…ad ag yg msuk toilet..konon2 mmg mnd dr td…hahaha…

pas2 mghrib ak pun amik bband ni…bkk laptop main fb…haha..mls nk bkk blog…sbb x de bnd nk tlis…bosan tol…..!!! tba2 pon yg ak silent b’lampu2 mnyala menandakan ad org kol…ak tgok no je ak da tau sape (kuar no sbb ak x save pun no nya)…ak mlas nk agkat…ak ltak sblah…pas2 die kol ag….ak mmg x agkat la kan…dlm 5 mnit pas2 ak tgok pon myala ag….ak bkk lock code tgok ad msj..ak clik “OPEN MESSAGE”….

Msjnya bbunyi begini :

“blagak sangat.k.bye”

Ak x blas pun msj ni…da die kta bye..mknanya bye la kan…ape sgt la ayat yg leh blas slain ko blas bye gak…tol x..???...

Ak smbung ag main fb..ngah focus ni msuk ag msj yg bbunyi…

“saya bnyak bnda lagi nak pkir. Kalau awak rasa saya tak sesuai utk awak.k.fine. gaduh pun x guna. Saya lbh bersikap matang. Semuanya tpulang pada ain.k.salam”

C0p2…bkn awak ke yg kol saya smalam nk ajak saya kawin…sy ckap x nak sbb jmp awak pun sy x pnah tba2 nk kawin lak…!! Awak ckp nk nikah dlu knduri wat nnt.. Cmner lak ak yg d gmbarkan sbg seorang yg thegeh2 dlm crita d atas….erm…x per2…Jantung ak da mkin laju ni..prasaan x puas ati mkin mluap2 lak…ak pun clik “OPTION-REPLY-VIA TEXT MESSAGE”

“ok…mane2 jer”

Erm…ak pun x tau ape kna ngan mamat ni…tba2 je nk emosi…eh..eh…msj die msuk ag…die balas…….

“anak datin pun x blagak cm awak. Awak nk blagak ngn org lain blh la..”

La…………………………..anak datin??? Anak datin mane lak ni…adeh…!! Ape je la mamat ni…tba2 lak nk ckp ak blagak…ish…da la mmgu kosentrasi ak nk mgadap fb…erm…erm…tba2 ak jd cam smagat lak nk blas msj die..ak tlis………

“yg awak ni nk mrah2 knape..td kta suka ati kan..pas2 cam2 lak..sy x der msalah sbnarnya..awk igt sy ni aper..nk marah2..nk maki2..nk ckap sesuka hati awak..sy x de ckap pape..sy just tlis ok jer, awak kta saya blagak..slah sy gak ehy…x per la..sy mmg trima klu slah saya..”

Tiittt….MESSAGE DELIVERED..!! puas ati ak….!!

Ak rsa da tlis pnjang da msjnya…eh…die blas ag pnjang la…hahaha…

“dr td saya msj n kol tp awak wat bodo awak..sy pling benci org blagak x kna pd tmpat..tpulang pd awak..sy ska trust rang sbb awk ad hak awak n saya ad hak saya. Klu awk rsa nk truskan phubungan ni awk brubahlah..klu awak x nak saya x paksa…”

La………..ak plak yg kna brubah sbb die…ceit..!! mane bleh…halo…!! Kta x der pape k…just kwan jer….nape sy yg mst brubah…klu btol2 nak nape x leh trima seadanya….mmg x la, klu ak nk brubah sbb die…x suka da…agpun ko gak yg kta, ak blagak…ko BENCI org yg blagak…da la…!!! Ape ag yg ko tggu…BLAH………….!!

“a’ar sy mmg blagak..rsanya cam da gtau..erm..bguslah klu awk x ska org blagak…”

Erm..x lma kmudian die pun blas….

“klu lwa tp ati buruk, smpai bile org x hormat.hormat org lain dlu bru org leh hormat awak..awak x perfect..sume org x perfect.so, bdiri d bumi yg nyata”

x pening pale korang klu die kaitkan bumi dlm hal ni..haha…erm..rsanya, msj2 ak ni cam da ckup hormat da…tp x tau la klu ad ag ayat2 yg die rsa ak x reti hormat org…ak da mlas nk lyan..bgi mnamatkan crita sadis ni, ak blas….

“ok..ckp la pape pun..ska ati”

Die pun blas………

“whatever.org cam awak mmg x akan nmpak ksalahan dr sndri.k.. saya x layak utk org cam awak..awak blagak mgalahkan ank dtin..s0, lpas ni awak buat hal awak..lawa pun x lama..hidup skali..so..gudbye..”

X lma pas2, dia msj gak wlupun ak x blas msjnya..die ckap kan…

“sy x ksah khilangan sape2 sbb sy idup x pnah bgntung pd sapa2..umah, keta, semua duit sy cr sndri..Allah bg rezeki sbb sy x sombong atau blagak…”

Masa ni ak mmg da mlas la nk lyan kan…ak smbung la main fb smpai stu ktika….pon bbyi lagi……

“Ain..kjutkan ck kul 6 leh x..?? kna bgun awal la..”

Pggilan CK ni sbb nma pndek bagi “CHEF KING”…Msa ni ak sengih jer…ak blas….

“knape mst suro dak yg mgalahkan anak mak datin ni yg kjutkan..”

Die pun mbalas…

“mrah ke…sori la…ck Cuma ckap ape yg ck x puas ati jer…”

Ak pun bc msj tu ngan hati yg meluat…ahhh..

Pas die bg ag msj….

“x per la…sori la mnyusahkan ain..x nk kjut pun x per…”

mmg x la kan klu ak nk kjut kan…mmg sori la….hahaha…ak pun myambung idup ak ngan fb smpai tgah malam…smbil2 wat blog utk buddy…hehehe…yg dpt mnilai korang…sape yg blagak sbnarnya….erm…ak nk tau gak tol ke ak blagak x kna tmpat n blagak mgalahkan ank mak datin…hahaha….

P/S utk pembaca :

nama asal dirahsiakan….orgnya pun d rahsiakan…x baik…!! Ak cma tlis kat blog sbb ak nk tau gak tol ke ak yg blagak…btol ke ak x hormat org..?? ayat2 ak tu kejam sgt ker…..????? erm….nk jawapn….!!!!!!!

P/S utk Ck :

Kalau2 awak tbaca la kan blog ni…jgn isau..sy x der kluarkan nma ke per ker....mreka x knal pun awak..sy pun x pnah jmp awak…klu lalu sblah pun awak tkkan prasan sy..!!