Tuesday, December 29, 2009

kehilangan

aper yang kita rsa bila kta khilangan sesuatu yg kita amat-amat sayang....bnd yang kita hilang tu bknnya leh dpat kat kdai or kat mane-mane..kdg2 kita x sdar yang kawan-kawan kita akan jadi milik org lain satu hari nnt...sampai ble kita nk bergantung kat die, sampi ble kta nk cter msalah kat die..satu hari nnt die akan jd milik org lain n saat tu korang hanya bleh senyum gembira ble tgok die bahagia..tp dlam hati korang akan sedih sbb korang tau x lma ag korang kna idup sndri...erm...series aku sygkan die sgt2...slama ni pun aku kuat sbb die ad..tp skarang die ad komitmen sendri n aku x leh nk luahkan paper ag sbb die pun ad msalah sndri...aku kna blaja idp sndri..bkn mgelakkan dri ats nma persahabatan sbb pnah bjnji kwan smpai mati....cma x nk nyusahkan die abb aku tau die pun ad msalah die sndri...

Sunday, December 20, 2009

abiz praktikal

x lama ag li pn da nk abis...erm...pasni boring lak..kna dduk umah, td0 pas2 mkan...mkin gmok la jwbnya....pas2 da kna dftar masuk poli lak...mcm mls lak nk blik pd...da dpt bayangkan khidupan kat sna nnt...abih nk wat cmner kan...x nk cmner pn ttp kna blik sna gak kan..hehehe...aku rsa kan jdoh cam da dkt jer tau...jgn tkjut lak klu tba2 aku nk tunang..hahahahha...tp tgok la cmner...x nk ckap lbih2...nnt x jd malu lak kan...tp tu cma prancgan jer..cmner aku nk tunang pdahal jodoh pn x jmp ag...hahahahahaha.....tggu jer la....k ar nk r0ger....

Thursday, December 17, 2009

amanat???

hye frenz... entry ni aku buat atas amanat & tanggungjawab... cewah...ayat mmg poyo :P pembuka kata : Assalamualaikum.... ..... ..... ..... penutup kata : Wasalam....

Sunday, November 29, 2009

0iittt

hahahaha...da lma gler x update blog...sori la ehy kat sme..mlz ar nk bkak blog nie... ni pun x der bnda nk cter..sajer jer....hehehe....

Tuesday, November 3, 2009

PRODUK BIO-ASLI

produk bio-asli ni produk yg diiktiraf oleh kerajaan sebab diperbuat dari sumber semulajadi... barang2 dia x der la mhal sgt... nk dftar ahli boleh la link url kat bwah nie... nk dftar ahli x yah kuar duet pun.. lagi dapat komisen ad la... korg x caye try dlu k... www.bio-asli.com/daftar.asp?id=batik

Sunday, November 1, 2009

PROMOSI.....

PROMOSI ANTI-VIRUS KASPERSKY EDISI 2010.. RM45 - 1 set antivirus bagi komputer/laptop dengan perlindungan selama 1 tahun. Rm55 - 1 set antivirus bagi komputer/laptop serta perlindungan internet dgn perlindungan selama 1 tahun. Dapatkan 1 perisian antivirus percuma dengan setiap pembelian melebihi 5 set @ dapatkan 2 perisian antivirus percuma dengan pembelian 8 set mana-mana produk di atas. Tawaran promosi masih sah sehingga 31 Disember 2009. Jika anda berminat boleh lah menghubungi 013-7148792 ( wan).

Wednesday, September 2, 2009

DOA cari JODOH

"Ya Allah, kalau die memang jodohku.....
jodohkanlah....
Tapi kalau bukan Jodohku,
jodohkanlah jugak...
Jika dia tidak berjodoh denganku,
maka jadikanlah kami jodoh.....
Kalau dia buka jodohku,
jangan sampai dia dapat jodoh yang lain selain ku...
Kalau die tidak bisa dijodohkan denganku,
jangan sampai dia dapat jodoh lain,
biarkan dia tidak berjodoh...
sama seperti ku...
Dan saat die telah tidak memiliki jodoh,
jodohkanlah kami kembali....
Kalau dia jodoh dengan orang lain,
putuskanlah..!
Jodohkanlah dengan ku....
Jika dia tetap menjadi jodoh dengan orang lain,
biar orang itu ketemu jodoh dengan orang yang lain dulu,
dan kemudian...
jodohkanlah kembali dengan ku....
AMIN"

Babi Sekarang Menjadi RAJA

Beruang, Singa Dan Babi Bertemu Di Hutan

Beruang : korang tau x, sekali aku mengaum, seluruh hutan menggigil

Singa : ek, eleh ! x power ag..aku kalau mengaum, semua belantara kegerunan

BABI : wa la weh....aku batuk sekali jer, satu dunia panik beb..!!!

Beruang & Singa : BABI KO..!!!

Tuesday, September 1, 2009

PERMINTAAN TERAKHIR SEORANG BANDUAN

Alkisah benar..
Adela,s0rang banduan nih..
die ni dijat0hkn hukuman gantong sampai mati (err..de ke hukuman gnt0ng xmati?)
Sblm dijat0hkn hukuman.. Dela.. Pgawai pnjare tanye..
''Kamu ade prmintaan sblom kamu dihukum?''..
''ya! Suda smstinya'' jawap c bnduan 2..
''apakah pmintaan kamu tu?'' tanye pgawai 2..
C bnduan jawap.. ''sy nak nyanyi lagu 10bili0n budak itam''..
''baiklah''kata pgawai trsebut..
Sebenarnya..
Banduan trsbut mseh belum djatuhkan hukuman krn, pd saat ini..
dia baru mghabiskan kurang 1bili0n..
Bilakah ianya akn brakhir?
Tggula smpai budak itam dalam lagu tu pupus

Monday, August 31, 2009

Sesuatu yg anda x perasan@terfikir.. 1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda.
2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara.
3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda
4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda.
5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur.
6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.
7. Kalau bukan kerana anda,seseorang itu tidak akan hidup bahagia.
8. Anda seorang yang istimewa dan unik
9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.
10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah sebaliknya.
11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirkan semula, mungkin anda yang meminggirkan mereka.
12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini,mungkin anda tidak akan memperolehinya, tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat laun anda akan memperolehinya.
13. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun, caci umpat cela.
14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya.
15. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik.Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik,sejam untuk menghargainya,sehari untuk teman tetap paling setia.walaupn punya harta yang banyak,teman tetap paling berharga.

Thursday, August 27, 2009

***Puisi Suami yg minta izin Poligami***
Istriku,
jika engkau bumi,akulah matahari.
Aku akan menyinari mu kerana engkau
mengharapkan sinaran dari ku.
Ingatlah bahtera yg kita kayuh,
begitu penuh riak gelombang.
Aku pasti akan tetap menyinari bumi,
hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan ku.
Lantas aku ingat satu hal bahawa
Tuhan mencipta bukan hanya bumi, malah ada planet lain yang juga
mengharapkan sinaranku.
Lalu.. Relakanlah aku menyinari planet lain,
menyampaikan faedah adanya aku,
kerana sudah takdir Illahi sinaranku diperlukan diplanet lain...
***Balasan Puisi sang isteri*** Suamiku,
andai kau memang mentari,
sang surya yang memberi cahaya,
aku merelakan engkau berikan sinaranmu
kepada segala planet yang telah TUHAN ciptakan kerana mereka juga seperti aku perlukan cahaya mu dan akupun juga tidak
akan merasa kekurangan dengan sinaranmu...
AKAN TETAPIIIIIIII.. Bila kau hanya sejengkal lilin
yang berkekuatan 5 watt sahaja, jangan lah bermimpi untuk menyinari planet lain!!! Kerana bilik tidur kita yang kecil pun
belum sanggup kau terangi. Lihatlah diri mu pada cermin kaca di sudut kamar kita, di tengah remang-remang pancaran
cahaya mu yang telah aku mengerti... Cuba lihat siapa dirimu...
MATAHARI atau lilin ? Please lah...!!!

Monday, August 24, 2009

REASON WHY WE LOVE A WOMAN You can feel her are in form of a sister You can feel her warmth in form of a friend You can feel her passion in form of a belove You can feel her dedication in form of a wife You can feel her divinity in form of a mother You can feel her blessing in form of a grandmother Yet she is so tough too…. Her heart is so tender So naughty.. So charming So sharing So melodious She is a woman She is life… Respect her…
Ali bengang giler bile dia dapati
cucur udang yg dibeli x de sekor
udang pun kat dlm nye.. lalu dia pun pi balik ke gerai makcik jual kuih tu.. Dgn panas hati dia tanye kat makcik yg jual tu..."makcik apsal cucur udang ni sekor udang pun x de?!" Makcik yg jual tu pn dgn selambernye menjawab "abih tu yg ko beli cucur badak ada x badak kat dlmnya?! Camne plak dgn cucur kodok, ade x kodok yg melompat kat ko?! Ali rase mcm nk bunuh diri dgn jwpan yg diberi makcik tadi.... **Moral:Hidup ni kena byk bersabar! Sabar adalah sebahagian dari IMAN. Anggap segala yg berlaku, hanya utk menguji keIMANan kita.... AMIN...

Thursday, August 20, 2009

Anak katak belajat berjalan,
Matanya tanggal di gigit lipan,
Selamat datang Bulan Ramadhan,
Selamat tinggal hantu dan setan..
Selamat Berpuasa...!!!!!!

Wednesday, August 19, 2009

KASIH SAYANG MENGIKUT BULAN LAHIR Januari - Mudah jatuh cinta. - Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang di cintai sekiranya dikhianati. - Pandai mengambil hati pasangannya. - Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya. - Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya. - Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya pasangannya cemburu terhadapnya. - Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang. - ramai kenalan, sedikit pemalu dan bersungguh-sungguh bila melakukan kerja ------------ --------- --------- --------- --------- --------- --------- Feb uari - Sukar untuk jatuh cinta . - Amat hormat kepada pasangan. - Amat suka memikat pasangan. - Jujur dan berterus terang dalam perhubungan. - Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya - Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran (hanya pasangannya yang tahu) . - Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan. <>- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya. ------------ --------- --------- --------- --------- ---- Mac - Mudah menawan hati pasangannya. - Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya. - Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati. - Sangat baik dalam menjaga perhubungan. - Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai. - Perasaan cemburu yang minima. - Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya. - Mudah memilih pasangan ta npa berfikir dengan waras. - Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan. ------------ --------- --------- --------- --------- ----- April - Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta. - Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai. - Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati. - Sentiasa ingin diberi perhatian. - Amat cemburu dalam perhubungan. - Kesetiaan teguh terhadap pasangannya. - Emosi cepat terusik dan mudah terluka. - Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk. - Romantik dan terlalu romantik. - Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai. - Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan. ------------ --------- --------- --------- --------- --------- - Mei - Amat mudah jatuh cinta. - Baik dan jujur dalam perhubungan. - Pandai menarik hati pasangan. - Perasaan cinta yang mendalam. - Mudah untuk di pujuk. - Mudah menerima cinta seseorang. - Pilihan yang tepat dalam berpasangan. - Nekad untuk menjaga hubungan yang baik. - Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control @ King Control). - Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan. - Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan. - Ambil berat dalam menjaga hubungan. ------------ --------- --------- --------- --------- - Jun - Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan. - Sukar melukai dan memahami hat i pasangan. - Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih. - Cerewet dalam hubungan. - Selalu beremosi. - Mudah merajuk dan mudah di pujuk. - Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang. - Elok untuk menjadi Ibu yang baik. - Dahagakan pujian dari pasangan. ------------ --------- --------- --------- --------- -- Julai - Amat suka didampingi pasangan. - Sukar dimengerti oleh pasangan. - Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan. - Amat mudah dipujuk dan berterus terang. - Amat menghargai kesetiaan pasangan. - Mengambil berat dan mengasihi pasangan - Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai. - Mudah terluka dan lambat untuk pulih. - Suka merajuk dan dipujuk. - Setia terhadap pasangan. - Su ka mendengar dan tidak suka membantah. - Cemburu terhadap pasangan. - Suka menilai dan menjaga perhubungan. ------------ --------- --------- --------- --------- - Ogos - Pandai memujuk pasangan - Suka memimpin pasangan. - Romantik, Pengasih dan Penyayang. - Kelam kabut dalam perhubungan. - Sangat sensitif . - Mudah meluahkan kata cinta pada sesiapa yang berkenan. ------------ --------- --------- --------- --------- -- September - Bersopan dalam hubungan. - bertolak ansur terhadap pasangan. - Suka mengkritik pasangan. - Sangat prihatin terhadap pasangan. - Sangat sensitif dan emosi. - Pandai memahami pasangan. - Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan. - Sukar melupakan sekiranya hati terluka. - Mudah simpati dengan perasaan dan masalah pasangan. - Pandai menyimpan perasaan. - Suka berterus terang jika perkara itu tak disetujuinya. ------------ --------- --------- --------- --------- ------ Oktober - Amat suka berkomunikasi dengan pasangan. - Suka disayangi dan menyayangi pasangan. - Sopan terhadap pasangan. - Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan. - Mudah terluka hati sekiranya pasangan ada melakukan kesalahan terhadapnya. - Emosi yang mudah terusik. - Pengasih, Penyayang terhadap pasangan. - Cemburu dan terlalu cemburu. - Romantik - Memahami pasangan. ------------ --------- --------- --------- --------- - November - Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan. - Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa. - Agak d egil dan kuat pendirian. - Mudah ambil berat terhadap pasangan. - Emosi yang mendalam. - Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan. ------------ --------- --------- --------- --------- --- Disember - Pemurah terhadap perhubungan - Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama. - Tergesa-gesa dalam perhubungan - Suka didampingi oleh pasangan. - Benci bila dikongkong. - Berbakat untuk kahwin lebih dari satu.(Utk Lelaki) - Suka mempengaruhi pasangan.

Monday, August 17, 2009

Cerita Rakyat Kisah berlaku di sebuah kampung. Seorang suami bekerja sebagai kelasi kapal telah pulang ke rumah setelah tiga bulan berada di atas kapal. Dalam perjalanan pulang dia telah berkira-kira untuk melepaskan rindu bersama-sama isterinya. Setibanya di rumah, dia terus meluru ke arah isterinya sambil berkata " Yang.....abang nak lah !!". Isterinya pun menjawab : " malam sikitlah bang...kan anak ada tu" sambil menunjuk anak mereka yang berusia 12 tahun itu. Si suami tak puas hati...mana tak, dah tiga bulan tahan, balik2 tak dapat! bengang beb. Last2, si suami mencari idea untuk menyuruh anak nya keluar dari rumah...sejam pun jadilah. Last2, dia pun mendapat idea, di panggilnya si Amin, anaknya. " Min...abah dah lama tak makan udang, engkau boleh belikan udang galah kat kedai tak? Tapi, aku nak seekor udang betina dan seekor udang jantan" Si amin mengerut dahi " Macam mana saya nak kenal udang jantan dengan betina ayah ?" "Alah....kau pandai2 lah carik!" Begitulah muslihat si ayah. Fikirnya dengan cara beginibolehlah dia melengah-lengahkan masa anak nya...so bolehlah dia melayan isterinya. Si anak yang dari tadi kebingungan telah keluar dari rumah dan duduk seketika di bawah rumah. Sambil2 berfikir macam nak bezakan udang jantan dengan betina, tiba2 dia terdengar satu bunyi yang amat asing dari atas rumah dan terdengarlah dia perbualan antara si ayah dengan si ibu. Sambil kedengaran bunyi2 yang asing itu, tetiba terdengarlah dia ibunya berkata2 kepada si ayah.... " Hai bang...panjang tangan nampak" Kata si ibu, apabila dilihatnya tangan suaminya merayap begitu rakus sekali. " Mestilah....tengah stim !!" Jawab suaminya....anaknya terkedu!!!! Selepas beberapa seketika amin terdengar lagi perbualan " Hai yang....terjegil mata nampak" Kata si suami apabila melihatkan gelagat isterinya menjegilkan mata kerana menahan keseronokan semasa si suami sedang mendayung. " Mestilah tengah stim !!" Jawab pula si isteri....anaknya makin kebingungan. Selepas tu, si amin terdengar satu bunyi yang begitu kuat dari bilik ayahnya...dan tetiba suasana sunyi. Selang beberapa ketika dia terdengar ibunya berkata " Bang jangan rendam lama2 sangat!" Suaminya menjawab: "Alah...rendam lama2 pun bukannya reput" Si anak tersenyum...dia bangun dan terus kekedai membeli pesanan bapanya. Apabila pulang ke rumah, bapanya sudah menanti kepulangan anaknya, maka terjadilah satu perbualan antara anak dan ayah. " Kau dah beli udang ?" "Dah sambil menunjukkan dua ekor udang kepada ayah nya?" " Mana satu udang jantan?" Tanya ayahnya. " Yang ni....sebab tangan dia panjang!"...jawab anaknya dengan confident. Bapanya mengerut dahi. " Mana satu udang betina?" Tanya ayahnya lagi "Yang ni...sebab mata dia terjegil" jawab anaknya. " Kurang ajar...kau mengendap ye..." Kata si ayah sambil menampar anaknya. maka tersungkurlah si anak....bertaburlah udang yang dibelinya sehingga jatuh ke dalam longkang . Dengan marah bapanya berkata " Kutip udang dalam longkang tu...karang terendam pulak !" Anak nya menjawab " TERENDAM PUN BUKAN NYA REPUT!!!!!"
MARRIAGE HUMOUR 1) Women are unpredictable, Before marriage, she EXPECTS him a man, after marriage she SUSPECTS him, and after death she RESPECTS him. 2) There was this guy who told this woman that he loved her so much that he would go through hell for her. They got married and now he is going through HELL. 3) A man inserted an advertisement in the classifieds: “WIFE WANTED” Next day, he received a hundred letters. They all said the same thing: “YOU CAN HAVE MINE” 4) When a man opens the door of his car for his wife, you can be sure of one thing: either the CAR is new or the WIFE. 5) Its easy to tell if a man is married or not. Just watch him drive a car with a woman sitting beside him. If BOTH HIS HANDS ARE ON THE WHEEL. You can be sure he is married. 6) A man received a letter from some kidnappers. The letter said “f you don’t promise to send us $100,000 I swear that we will kidnap your wife”. The poor man wrote back,” I am afraid I cant keep my promise but I HOPE YOU WILL KEEP YOURS. 7) What’s the matter, you look depressed “ I’m having trouble with my wife. “What happened? “ She said she wasn’t going to speak to me for 30 days.” “But that ought to make you happy “IT DID, BUT TODAY IS THE LAST DAY”. WOMAN When she is 18, she is a football, 22 men going after her. When she is 28, she is a hokey ball, 8 men going after her. When she is 38, she is a golf ball, 1 man hitting on her. When she is 48, she is a ping pong, 2 men pushing to each other. MAN At 20, A man is like a coconut, so much to offer, so little to give. At 30, He is like a durian, dangerous but delicious. At 40, He is like watermelon, big round and juicy At 50, He is like a mandarin orange, the season comes
once in a year. At 60, He is just like a raisin, dried out,
wrinkles and cheap MARRIAGE HUMOUR IN THE BEGINNING God Created Earth And Rested, Then God Created Man And Rested, Then God created woman, Since then, neither God nor man has rested.

Wednesday, July 22, 2009

"orang yang memuji kita adalah musuh.....orang yang menegur kesilapan kita sebenarnya adalah sahabat"

"jangan bimbang jika diri anda tidak dihargai tetapi bimbanglah jika diri anda sudah tidak berharga lagi..."
"rahsia kebahagiaan adalah dengan membuat seorang percaya bahwa dia mampu mencapai kebahagiaan itu.."

Tuesday, July 21, 2009


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com
"selalunya lelaki sentisa mahu menjadi cinta pertama seorang wanita, namun seorang wanita amat mengharapkan sebuah cinta yang romantik pertama dan terakhir dalam hidup mereka"

Monday, July 13, 2009

Tuesday, June 2, 2009

"kwan yang sejati bukanlah yang sering membenarkan kata-kata, tetapi yang sering berkata-kata benar...." "kawan yang sebenar adalah yang sentiasa bergaduh untuk kebenaran bukanny yang mencari kawan lain untuk menyokong kesalahannya.."

Friday, May 8, 2009

kpd kwan2 aku : first skali nak minx maaf atas keterlanjuran kta2...klu trase ati tue aku nk minx maaf bnyak2... aku syang kawan2 aku...aku tau aku pun ad wat silap yg aku sndri tak sdar...kadg2 manusia mmg xkan sdar yang dia ad wat silap tamsuk la aku skali..stiap aper yang brlaku tue smua dtang dari kdua2 pihak...wish ur gud luck in ur final exam... peace2

Monday, April 27, 2009

kdg2 org lain x dapat rasa ape yg kta rasa..mgkin ad yg ckap ssorg lpakan kwan time ssah.. rsanya bnd tu x btol..knaper kta x pkir ble kwn kta sndri x tgur kta, kta pun ad wat slap.. knaper nk hntam kwan btubi-tubi... jgn rasa dri sntiasa btul... kawan ttp kawan ... klu rasa nak buang kawan jgn bkawan.. klu rasa nk buang kawan mmg dri sndiri x pnah hargai nilai psahabatan yg sbnar.. nape nk tudig jari kt org lain.. tgok blik silap dri sndri.. pkir la sndri kwan.. klu pgkhianat dpan mata pun ko x prasan, mmg ptut ko x pnah ad kawan.. n jgan cakap yg ko sayang kwan2 ko... meanless...